7 november 2010 In de media

Nemanja Matic: ‘Elk punt is goed voor ons’

Vitesse speelde zondagmiddag in GelreDome met 1-1 gelijk tegen AZ. Hier reageren spelers en trainer.

Nemanja Matic: "Elk punt is goed voor ons in deze situatie. We moeten meer wedstrijden winnen, willen we zesde of zevende worden. Dat besef ik. Dan moeten we elke wedstrijd winnen. Ik geloof dat we bij de eerste zes kunnen eindigen. We staan nu zestiende, dat is op dit moment misschien het maximum. Maar we hebben een jong team, we moeten en we kunnen ons verbeteren."

Julian Jenner: "De 1-1 is een terechte uitslag. Het moet bij ons gewoon beter. Als je kijkt naar FC Twente, PSV en Ajax, dan zie je dat de slag in het voetbal vaak gewonnen wordt op het middenveld. Dat gebeurt bij ons niet. Wij lopen veel te veel met de bal. Het baltempo is te laag. Dat moeten we verbeteren."

En interim-trainer Hans van Arum: "Als je zo laat scoort, mag je gelukkig zijn met een punt. Al vond ik het wel verdiend. Ons spel was te voorspelbaar, er werd op het middenveld te veel gelopen met de bal. We hebben veel balverliefde spelers, het lukte niet dynamiek in het spel te krijgen. Daarvoor moet je meer lopen zonder bal."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: