13 juli 2021 In de media

Nexit BeNeLiGa aanstaande: topclubs onderzoeken alternatief toernooi

Met de lancering van de NL League lijkt er een dikke streep door het idee voor een gezamenlijke competitie met België te gaan. Een Nederlandse exit lijkt aanstaande in het gezamenlijke project. In de nieuwe opzet van de NL League, die door een grote meerderheid werd aangenomen, staat al dat er tot 2025 geen grote veranderingen in ons competitieformat gaan komen.

Nederland ziet ook daarna vooralsnog geen heil in de veelbesproken BeNeLiGa, en wil met de NL League zijn eigen topdivisie waarborgen, maar intussen staat de deur naar een apart toernooi met de topclubs van beide landen wel op een kier. Want terwijl de NL League al werd gelanceerd, onderzoeken Deloitte en Touche achter de schermen of er in plaats van een competitie een extra toernooi naast de Eredivisie mogelijk is.

Daarbij zouden de Nederlandse en Belgische topclubs in het tweede deel van het seizoen parallel aan de reguliere competities een blockbusters-toernooi kunnen optuigen. Hierbij wordt gedacht aan wedstrijden tussen de topdrie of topvier van beide landen. Bronnen binnen de topclubs bevestigen dit onderzoek, met de kanttekening dat sowieso alle opties onderzocht zouden worden om voor eens en altijd ja of nee te kunnen zeggen tegen een gezamenlijke competitie met de Zuiderburen.

Los van de vele praktische hobbels zou zo’n toernooi in de praktijk veel op kunnen leveren. Met een serie blockbusters-wedstrijden tussen de topclubs zou een groot tv publiek bereikt moeten worden en het aantal sportieve topwedstrijden vergroot worden.

Lees ook: BeNeLiga lijkt door NL League verder weg dan ooit

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: