1 april 2021 In de media

Nicky Hofs en Tim Cornelisse verlengen contract bij Vitesse

Nicky Hofs en Tim Cornelisse hebben donderdagmiddag allebei een nieuw tweejarig contract ondertekend. Hofs blijft komend seizoen trainer van Vitesse O21. Cornelisse neemt vanaf volgend seizoen Vitesse O18 onder zijn hoede.

Hofs sloot zijn carrière als speler af in 2013. Daarna ging hij aan de slag binnen de Vitesse Voetbal Academie. Hofs was trainer van Vitesse O16, O17 en O19. Ook maakte de Arnhemmer deel uit van de technische staf van de A-selectie. Sinds twee seizoenen is Hofs verantwoordelijk voor Vitesse O21. Die rol zit hem momenteel als gegoten. “Als trainer wil ik zo veel mogelijk ervaring opdoen. Vitesse biedt mij die ruimte. Na verschillende jeugdteams en een tijd als assistent-trainer bij de A-selectie, voel ik mij goed op mijn plek bij O21. Werken met talenten die de stap naar het eerste elftal proberen te maken en tegelijkertijd moeten presteren in de eigen competitie. Dat is een mooie combinatie. Ik kijk uit naar de komende jaren, waarin ik mijzelf verder ga ontwikkelen en we hopelijk zoveel mogelijk jeugdspelers zien doorstromen naar de A-selectie”, zegt een trotse Hofs.

Cornelisse, tussen 2000 en 2004 speler van Vitesse, is sinds 2015 ook één van de vaste krachten binnen de voetbalacademie. De oud-speler was in de afgelopen jaren onder meer betrokken bij Vitesse O17 en het afgelopen seizoen, samen met Hofs, bij O21. Bovendien was hij kortstondig assistent-trainer bij het eerste elftal onder interim-hoofdtrainer Joseph Oosting in seizoen 2019|2020. Ook Cornelisse, die zijn zoon Enzo Cornelisse dit seizoen zijn debuut zag maken in het betaald voetbal, is verheugd met zijn contract. Cornelisse: “Als trainer heb ik mijn ambities en het is fantastisch dat ik bij Vitesse de kans krijg om die ambities na te jagen. Ik heb een fantastische tijd gehad met Nicky bij O21. Komend seizoen ga ik O18 leiden. Ik kijk er naar uit bij te dragen aan de ontwikkelen van onze jeugdspelers en de voetbalacademie in het algemeen.”

Technisch directeur Johannes Spors is tevreden met de ontwikkelingen: “Het is voor de voetbalacademie een vreemd seizoen geweest, met weinig officiële wedstrijden. Desalniettemin hebben Nicky en Tim dit seizoen het maximale uit de O21 gehaald. Ondanks de lastige omstandigheden hebben zij een goede ontwikkeling doorgemaakt als trainers. Daarnaast is continuïteit belangrijk, zeker ook binnen de voetbalacademie. De manier van werken en opleiden wil je over langere tijd terug zien. Dat beide heren het Vitesse DNA hebben is bovendien, ook als signaal richting onze jeugdspelers, mooi meegenomen.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: