14 januari 2022 In de media

Nicky Hofs keert terug als assistent-coach bij Vitesse 1

Vitesse heeft de technische staf van het eerste elftal weer een bredere invulling gegeven. Nicky Hofs wordt vanuit de Onder 21 doorgeschoven naar de Arnhemse hoofdmacht, waar hij tot het einde van het lopende seizoen als assistent-trainer zal fungeren. De 38-jarige Arnhemmer bekleedde deze rol eerder ook al drie seizoenen, van 2017 tot 2019.

Omdat Dick Schreuder in november naar PEC Zwolle vertrok, was Vitesse op zoek naar een nieuwe assistent-coach. Met Hofs voegt er zich een echte clubman bij de technische staf van hoofdtrainer Thomas Letsch. De voormalig middenvelder kwam niet alleen in zijn spelerscarrière tot maar liefst 194 wedstrijden en 39 doelpunten in het shirt van Vitesse, maar lanceerde in 2013 ook zijn trainersloopbaan in Arnhem. Hofs was coach van de O16, O17 en O19 en kwam daarna, na drie seizoenen als assistent-trainer bij Vitesse 1, voor de groep te staan bij de Onder 21. Daar was hij bezig aan zijn tweede seizoen.

“De club was op zoek naar een assistent-trainer en het is een compliment dat ze weer bij mij zijn uitgekomen. En als ik de club kan helpen, dan doe ik dat graag”, zegt Hofs over zijn terugkeer in de staf van het eerste elftal. “Mijn eerste periode als assistent bij het eerste elftal is uitstekend bevallen. Ik hoop met mijn inzichten en benaderingswijze richting de spelers weer van waarde te zijn voor zowel de staf als het team. Wat dat betreft is het voor iedereen een voordeel dat ik een groot gedeelte van de huidige spelersgroep al ken.”

Er wordt nog gekeken naar de invulling van de technische staf van Vitesse Onder 21, dat op dit moment nog in onzekerheid zit over het verdere verloop van de stilgelegde competitie.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: