8 april 2010 In de media

Nicky Hofs terug om RKC over rand te duwen

Nicky Hofs lijkt vrijdagavond terug te keren in de basisopstelling van Vitesse na zijn schorsing tegen FC Groningen.

Hoewel trainer Theo Bos normaal gesproken niet staat te trappelen om een ‘winning team’ (Vitesse versloeg Groningen met 3-0) aan te passen, lijkt Lasse Nilsson niet voldoende hersteld van een week griep om te starten tegen RKC.

Hofs neemt dan de plek in van de Zweed, die tegen Groningen overigens ook matig speelde. Net als Hofs keert ook Paul Verhaegh na zijn schorsing terug in de basisopstelling. Hij vervangt Giovanni Gravenbeek, de amateur die tegen FC Groningen zo’n opzienbarend debuut als basisspeler maakte.

Vitesse kan vrijdag in Waalwijk aftrap (20.45 uur) RKC definitief over de rand duwen. Bij Arnhemse winst is Vitesse zo goed als veilig en RKC officieel gedegradeerd. Ook een gelijkspel volstaat om de Waalwijkers naar de eerste divisie terug te sturen. Volgens Bos schuilt het gevaar er voor zijn ploeg juist in dat Vitesse de ‘driepunter’ bij voorbaat denkt binnen te hebben. "Ik hoor iedereen om mij heen praten of we die drie punten al hebben, maar zo werkt het niet. Daar hebben we het met de spelers ook uitvoerig over gehad. Iedere ploeg heeft het dit seizoen moeilijk in Waalwijk. Zelfs tegen Ajax was RKC het eerste half uur beter en had het net zo goed 2-0 kunnen staan. Ze zullen voor hun eigen publiek proberen de degradatie uit te stellen" , vermoedt Bos, die aan de andere kant ook weet dat de Waalwijkers in 2010 geen punt toevoegden aan het totaal van 12.

Bos kan vrijdag niet beschikken over de ongelukkige Kevin van Diermen (knieblessure), Rogier Molhoek (enkel), Dalibor Stevanovic (buikspier) en Sinan Kaloglu (knie).

Opstelling Vitesse (systeem: 4-2-3-1): Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Drost, Jong-A-Pin; Claudemir, Greene; Büttner, Hofs, Kolk; Pluim.

www.gelderlander.nl : Later meer nieuws over de knieblessure van Kevin van Diermen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: