6 februari 2012 In de media

Nicky Hofs wil graag afsluiten bij Vitesse

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda was Man of the Match Nicky Hofs te gast in Supportershome Monnikenhuize. De 28-jarige Arnhemmer werd enthousiast begroet door de supporters nadat hij Vitesse langs de Brabantse ploeg schoot.

Hofs was na afloop te spreken over het spel in de eerste helft: “De trainer had van tevoren met ons besproken of we het aandurfden om 1-tegen-1 te spelen. Dat ging gewoon goed. De trainer zei nog in de rust dat we het vol moesten houden, maar toch was NAC de tweede helft beter. Dat komt ook omdat zo’n manier van spelen lastig vol te houden is.”

Het was lang geleden dat Nicky Hofs scoorde in het eerste elftal van Vitesse: op 22 september 2009 scoorde hij driemaal in de thuiswedstrijd tegen FC Oss (5-2, beker). Ook toen werd hij door de supporters verkozen tot Man of the Match. Hofs: “Het was inderdaad erg lang geleden. Alexander gaf een goede voorzet en Mike Havenaar legde de bal voor me klaar en ik schiet goed binnen.” Na het doelpunt stormde Hofs naar de bank met reserves: “Marcus Pedersen en ik rijden altijd samen naar de club. Nu had ik na een moeilijke periode mijn plaats terug en zat Marcus weer op de bank. We steunen elkaar en daarom ging ik naar hem toe.”

In de media verschijnen regelmatig berichten over het contract van Hofs bij Vitesse, dat komende zomer afloopt. Hofs gaf daarover zelf duidelijkheid: “Ik moet een bepaald aantal wedstrijden in de basis spelen en dan wordt mijn contract automatisch verlengd.” De matchwinner gaf aan dat hij ook graag wil blijven: “Mijn carrière wil ik gewoon graag afsluiten bij Vitesse en de sfeer is heel goed. Ik doe er alles aan om contractverlenging af te dwingen.”

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: