13 november 2019 In de media

Nieuw boek ‘Vitesse in de jaren 70’ van Ferry Reurink

Op dinsdag 12 november j.l. verscheen bij uitgeverij Kontrast ‘Vitesse in de jaren 70’, geschreven door Vitesse-supporter Ferry Reurink, auteur van onder meer het jubileumboek Elke dag Vitesse.
Dit eerste deel van een nieuwe serie over de Arnhemse voetbalclub werd uitgereikt aan oud-speler Roel Zaaijer tijdens een bijeenkomst van ‘Vitesse Football Memories’ in het Supportershome Monnikenhuize, waar ouderen die wonen op een locatie van Pleyade voetbalherinneringen kunnen ophalen.

In Vitesse in de jaren 70 brengt Ferry Reurink de ontwikkelingen van de Arnhemse voetbalclub op sportief en bestuurlijk vlak in de ‘vrije’, maar ook kritiese jaren 70 voor het voetlicht. Het is het tijdvak waarin de opmars van het Nederlandse voetbal over de landsgrenzen plaatsvindt en Vitesse voor het eerst actief is in de Eredivisie. Blijft het na een bijzondere promotie in 1971 nog bij één jaar op het hoogste voetbalniveau, in 1977 wordt Vitesse kampioen in de Eerste Divisie en daarna maken de geel-zwarten drie seizoenen naam in de eliteklasse.

Het zijn de kleurrijke jaren van onder anderen Henk Charly Bosveld, Vitesse-speler van de eeuw, ras-Klarendaller Bennie Hofs, kilometervreter Willie Veenstra uit Elden, Balkan-spits Boško Bursać en de behendige vleugelspelers Herman Gerdsen en Wimke Meijers. De in Arnhem geboren en getogen doelman Dick Beukhof wint een trofee als minst gepasseerde doelman in het profvoetbal en Herman Veenendaal wordt topscorer van de Eerste Divisie.

Vitesse in de jaren 70 is een papieren reis in tekst en beeld die bij Vitessenaren die deze tijd hebben meegemaakt ongetwijfeld veel herinneringen zal oproepen en andere supporters een getrouw beeld geeft van de club in de 70’s. Het boek is vanaf 12 november verkrijgbaar bij de (online) boekhandel en bij de MijnVitesse-winkel.

Het tweede deel in deze reeks, Vitesse Europa in, verschijnt in september 2020 ter gelegenheid van 30 jaar Europees voetbal. In dit deel bezoekt Ferry Reurink tien voormalige Europese tegenstanders en haalt hij herinneringen op met supporters van beide kanten.

Vitesse in de jaren 70 | Ferry Reurink
ISBN 978-94-92411-46-4 | uitgeverij Kontrast
160 pag. full colour | 100 foto’s | €15,95
uitgeverij Kontrast | 026 3337975 | info@uitgeverijkontrast.nl | www.uitgeverijkontrast.nl

Supportersvereniging Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: