15 september 2020 In de media

Nieuw Vitesse Airborne-shirt ontworpen door supporters


Vitesse heeft dinsdag het nieuwe Airborne-tenue voor komend voetbalseizoen gepresenteerd: een shirt in ‘Airborne-maroon’, met allerlei verwijzingen naar de Airborne en de veteranen. Ook dit shirt is bijzonder omdat het mede ontworpen is door Vitesse-supporters. Net zoals het blauwe uitshirt van Vitesse.

Naast het Airborne-wapen staat in goud ‘Never forget our heroes’ in de kraag van het shirt. Het Vitesse-logo is in goud uitgevoerd en op een vertikale streep valt ‘We’ll meet again’ te lezen.

Het nieuwe Airborne-tenue van Vitesse is maroon en ontworpen door supporters van de club. Zij werkten nauw samen met specialisten van Nike, medewerkers van Vitesse en kregen ruim baan van de hoeders van het Golden Share (waaronder de Vitesse-shirts) het Stichtingsbestuur van Vitesse.

Vitesse-supporter Ron Dijkman uit Gendt was betrokken bij het ontwerp van het nieuwe uit-shirt van Vitesse. Maandenlang werkte hij samen met Kirsten van Reenen en Martijn Schouten, de twee andere supporters van het ontwerpteam, aan dit ontwerp. Eind vorig jaar werden zij door Vitesse uitgekozen om mee te denken over het nieuwe uitshirt. Dinsdag werd hun Airborne-shirt gepresenteerd door middel van een promotie filmpje waarin het eerste exemplaar van het Airborne-shirt aan de onlangs 100 jaar geworden Wilf Oldham werd aangeboden. In Engeland omdat de veteranen in verband met de corona maatregelen niet in staat zijn om naar Nederland te reizen.

Het Airborne-shirt zal zaterdagavond (18.45 uur) gedragen worden tijdens de Airborne-wedstrijd Vitesse – Sparta in stadion GelreDome.

De drie ontwerpers van het uit- en Airborne-shirt Kirsten, Martijn en Ron

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: