14 november 2011 In de media

Nieuwbouw Trainingscomplex Vitesse Papendal te Arnhem

Week 46: Oplevering Calculatie Frame Nieuwbouw trainingscomplex Vitesse Papendal (Definitieve versie).

‘Vitesse beweegt’, zo luidt de slogan op de nieuwe seizoenkaart 2011|2012. Volgend hoofdstuk daarin is het bouwen van een nieuw sportcomplex op Nationaal Sportcentrum Papendal.

Met dit toekomstige complex wil Vitesse de banden tussen de Arnhemse club en het eveneens Arnhemse NOC*NSF aanhalen om nieuwbouw te realiseren. Het complex die duurzaam wordt gebruikt, kent voor de supporters veel voordelen.

Het nieuwe complex biedt middels een overdekte tribune een zitplaats aan circa vijfhonderd supporters. De stoeltjes worden, net als het dak, voorzien van een groene tint. Daarnaast zal ook gebruik gemaakt worden van natuurlijke materialen. Algemeen directeur Paul van der Kraan streeft naar duurzaamheid bij Vitesse. Naast een overdekte tribune hoeven de fans ook niet meer af te reizen naar De Bataven in Gendt, de huidige locatie waar Jong Vitesse/AGOVV haar wedstrijden speelt. Alle wedstrijden van de jeugd worden vanaf het seizoen 2013|2014 centraal gespeeld op het nieuwe trainingscomplex. Verder biedt het complex prachtige facilitaire diensten, waaronder een kantine en toiletten.

Medio april verschenen de eerste schetsen van het toekomstige complex. De vier trainingsvelden worden vernieuwd, terwijl er ook een nieuw hoofdveld komt. Twee van de vier velden worden deze zomer al vervangen en worden voorbereid op veldverwarming. Het nieuwe gebouw gaat vier bouwlagen hoog worden, waarvan één deels onder de grond. Met duurzaamheid als leidend thema krijgt de nieuwbouw mogelijk een groen dak, met een herfstachtige tint, voorzien van messing platen.

De Slenk is ook toe aan een opknapbeurt. Het was voor potentiële nieuwe spelers zelfs aanleiding om een aanbieding af te slaan. Daarnaast voldoet het trainingscomplex niet meer aan de eisen van deze tijd. Vitesse wil nog voor de zomer alle benodigde vergunningen aanvragen bij de gemeente. Naar verwachting keurt het bestuur van de NOC*NSF de plannen voor de zomervakantie goed. Dat zou betekenen dat uiterlijk volgend jaar zomer de bouw van start kan gaan.

Profrema

Profrema

Hoofdsponsor: