4 augustus 2021 In de media

Nieuwe aanvoerder Doekhi wil leider op en buiten het veld zijn bij Vitesse

 

Vitesse heeft een nieuwe aanvoerder na het vertrek van Remko Pasveer. Het is de verdediger Danilho Doekhi. Pas 23 jaar oud, maar staat nu al voor zijn eerste Europese wedstrijd als aanvoerder.
“Ja, eigenlijk is 23 redelijk jong voor een aanvoerder. Maar het is mooi om dat te mogen zijn. Het is ook al mijn vierde seizoen bij Vitesse, dus ik voel me niet bepaald jong in het team. Ik heb al veel ervaring opgedaan in de laatste jaren en dit is een mooie stap in mijn ontwikkeling.”

Vitesse verheugt zich op wedstrijd met publiek in Conference League

En hoewel Doekhi dus jong is, weet hij als geen ander wat er bij het aanvoerdersschap komt kijken. “Ik was vorig seizoen al tweede aanvoerder. Dus ik weet wat mij te wachten staat. Als er dingen spelen in de groep dan ben je een van de spelers die verantwoordelijkheid moet nemen en dat bespreekt met de spelers of met de trainer. Zowel op als buiten het veld komen er meer verantwoordelijkheden bij kijken nu. Ik wil een leider zijn en een goed voorbeeld zijn voor andere jongens.”

Europees podium

Dat kan hij morgen al meteen op het veld laten zien tijdens de eerste Europese wedstrijd van Vitesse tegen Dundalk in de voorronde van de Conference League. “Het is mooi om op een Europees podium te spelen. Het zal weer wennen zijn met het publiek erbij, maar het is ook leuk om in die sfeer te spelen. Hopelijk geven ze ons een extra boost.”

Hij hoopt het team te helpen aan een overwinning, zodat er mogelijk meer Europese wedstrijden wachten dit jaar. “Als kleine jongen zie je de Europese wedstrijden en dan weet je dat je die graag wil spelen. Dat het nu uitkomt, is mooi. Het zou dan ook mooi zijn om de poulefase te bereiken en meer wedstrijden te spelen. Maar eerst moeten we twee voorrondes overleven.”

Vertrek?

Het is dan alleen de vraag of de aanvoerder ook bij Vitesse blijft. Voor hem is er wat interesse, maar er is nog niks concreet. En dus houdt de speler zijn hoofd voor de volle 100 procent bij de Arnhemse club, zegt hij. Ook al sluit hij een vertrek nog steeds niet uit. “Het is niet zo dat de aanvoerdersband mij nu over de streep trok om te blijven. Ik was al tweede aanvoerder, dus de kans dat ik aanvoerder zou worden bij het vertrek van Pasveer was aanwezig. Het is dus geen extra trucje van de club om mij hier te houden.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: