7 augustus 2015 In de media

Nieuwe boarding voor Vitesse

Donderdag stond tijdens de wedstrijd Vitesse – Southampton voor het eerste een nieuwe boarding langs de lijn in stadion GelreDome.
De oude, gehuurde lichtlijn was ernstig aan vervanging toe. Vitesse is nu eigenaar van de huidige reclameboarding.

De rolstoelgebruikers op de Rollerside in GelreDome zijn er bijzonder blij mee. De nieuwe boarding is namelijk lager dan de oude.

Dick Cochius, bestuurslid van de Supportersvereniging Vitesse Rollercommissie: "De nieuwe boarding is een heel stuk lager. Dat scheelt zeker 10 centimeter en in onze zichtlijn is dat enorm veel. Daar zijn de Vitesse-supporters op de rollerside natuurlijk buitengewoon in hun nopjes mee."

"In het verleden was de hoogte nog wel eens een gevecht met de club, maar dit is een hele vooruitgang. Wij snappen het belang van reclame inkomsten, maar wij willen uiteraard ook een wedstrijd goed kunnen zien."

Dick vervolgt, "Ook de vervelende kisten achter de boarding, die vaak een obstakel waren en veel plaats innamen, zijn nu verdwenen. De rollers die in verband met de hoogte van de oude boarding noodgedwongen voor West moeten staan, zijn nu weer gewoon terug op hun oude plek."

Wij zijn blij dat met de in gebruik name van deze boarding ook aan de rollers is gedacht. Een goede zet van Vitesse!", aldus een tevreden Dick Cochius.

Er blijft nog wat te wensen over voor de rollers in GelreDome. "GelreDome zou de breedte van de plaats nummering aanpassen, dat is nog niet gebeurd. Die zijn voor roller en begeleider in de breedte te krap.  Als zij ons ook nog, zoals afgesproken, tegemoet komen dan zijn wij helemaal tevreden."
 


De oude boarding in GelreDome
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: