29 april 2019 In de media

Nieuwe data play-offs bekend

De nieuwe data voor de play-offs om Europees voetbal en promotie en degradatie zijn vastgelegd.
Na overleg met alle betrokken partijen is vastgesteld dat de play-offs om Europees voetbal van start gaan op 18 mei en eindigen op 28 mei. De play-offs om promotie en degradatie beginnen op 10 mei en eindigen op 28 mei. De play-offs zijn in de nieuwe situatie uiteindelijk twee dagen later afgelopen dan eerder was gepland.De wijzigingen zijn noodzakelijk vanwege de verplaatsing van Eredivisie-speelronde 33 van 28 april naar 15 mei.

Daardoor kunnen de op de competities aansluitende play-offs ook pas op een later moment aanvangen. De KNVB is daarvoor bij alle belanghebbenden de mogelijkheden en onmogelijkheden gaan inventariseren. Dit verschilde van de beschikbaarheid van de stadions van de clubs die mogelijk play-offs gaan spelen tot de benodigde goedkeuring van de lokale autoriteiten.

Play-offs Europees voetbal

In plaats van op 15 mei, wat nu de laatste speeldag is van de reguliere Eredivisie, wordt de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal nu gespeeld op 18 mei. De return vindt plaats op 21 mei. De finalewedstrijden zijn verzet van 22 en 25 mei naar 24 en 28 mei.
 

Play-offs promotie/degradatie

Op verzoek van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie wordt de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs om promotie en degradatie verzet van 6 naar 10 mei. Zo wordt de arbeidsrustverhouding beter afgestemd op het einde van de Eredivisie. De returnwedstrijd in de eerste ronde wordt gespeeld op 14 mei.

De wedstrijden in de tweede ronde starten op zondag 19 mei. De returnwedstrijd in de tweede ronde wordt gespeeld op 22 mei. De finales zijn verzet van 23 en 26 mei naar 25 en 28 mei.
 

Twee dagen later

De play-offs eindigen in het nieuwe schema twee dagen later dan stond gepland. De data 29 en 30 mei (Hemelvaartsdag) waren ongeschikt om te spelen. Op 29 mei wordt de finale van de Europa League gespeeld en zou slechts op het ongewenste tijdstip van 17.30 uur kunnen worden afgetrapt. Hemelvaartsdag was in veel gevallen voor de lokale autoriteiten geen optie. Nog later eindigen was in verband met de in juni beginnende interlandperiode niet wenselijk.

"Deze wijzigingen waren onvermijdelijk, maar we begrijpen goed dat ze voor ongemak zorgen bij supporters, clubs en lokale overheden”, reageert manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen. “We zijn heel blij dat we met medewerking van alle betrokkenen tot dit nieuwe programma voor de play-offs zijn gekomen en zijn iedereen zeer dankbaar voor hun flexibiliteit. Ondanks alle perikelen kan iedereen hopelijk nog genieten van een mooie afsluiting van het seizoen.”
 

KNVB / Foto’s SV – Graphics KNVB

Hoofdsponsor: