8 oktober 2014 In de media

Nieuwe namen op onze Heldenwand

In de afgelopen periode is er weer een aantal nieuwe namen bijgekomen op de heldenwand binnen de muren van de trainingsaccommodatie: Abiola Dauda, Denys Oliinyk, Kevin Diks, Wallace, Josh McEachran, Arnold Kruiswijk en Marvelous Nakamba.
De kersverse debutant Gino Bosz zet binnenkort zijn naam op de wand.  

Abiola Dauda maakte zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Hij kwam dat duel in de laatste minuut in het veld als invaller. Tegen Excelsior liet de spits voor het eerst echt van zich spreken. In dat duel scoorde Dauda een hattrick en won Vitesse mede dankzij zijn treffers met 3-1 van Excelsior.
 


Kevin Diks met jeugdtrainer Leo van de Kraats
 
Kevin Diks debuteerde in het uitduel tegen PEC Zwolle. De verdediger doorliep de hele Vitesse Voetbal Academie en mocht zijn naam vorige week op de Heldenwand plakken. Een mooi moment voor Diks.

Een andere verdediger die dit seizoen debuteerde in het shirt van Vitesse is Arnold Kruiswijk. In de zomer liep Kruiswijk al langs de Heldenwand. "Toen wij hier liepen was dit echt nieuw voor mij. Ik heb dit nog nooit ergens zo gezien. Ik ben blij dat ik er nu op sta tussen al deze namen", zei Kruiswijk op Papendal.

Onder toeziend oog van Ruud Knol werden dinsdagmiddag weer enkele namen op de Heldenwand geplakt. Wallace, Marvelous Nakamba en Josh McEachran maakten hun debuut in de eerste maanden van de competitie.

Ook McEachran is blij dat hij zijn naam mocht plakken. "Er staan diverse grote namen op de wand. Ruud (Knol, red.) vertelde mij waarom sommige namen er groter op staan. Die spelers hebben veel betekend voor Vitesse. Bij Chelsea hebben ze dit niet. Ik vind dit een mooie traditie", aldus McEachran. Ruud Knol vult aan: "Dit is ook mooi voor de jongens uit de academie. Zij lopen hier dagelijks langs. Ze maken stapjes in de academie en werken toe naar hun debuut in het eerste. Daar maakt dit onderdeel van uit."
 


Marvelous Nakamba
Vitesse

Hoofdsponsor: