16 februari 2019 In de media

Nieuwe reclameborden bij Vitesse belemmeren zicht deel toeschouwers

Sinds de winterstop vliegen in GelreDome de reclameboodschappen bij wedstrijden van Vitesse over nieuwe led-boarding langs het veld. Voor een deel van de supporters belemmert die echter het zicht op de wedstrijd.
Dat geldt uitsluitend voor toeschouwers op de Oost-Tribune, vernoemd naar ‘Vitessenaar van de Eeuw’ Charly Bosveld. Aan de westkant van het veld staan geen reclameborden (die kant van het stadion is namelijk op televisie nooit in beeld) en aan de korte zijde speelt het probleem niet. Daar zit het publiek verder van het veld dan op de Oost-Tribune.

Aan die kant van het veld is de zijlijn voor de onderste tien rijen toeschouwers op de tribune niet langer te zien. Voor de winterstop was dat anders.

Vitesse huurt de nieuwe led-boarding, waarop steeds nieuwe, bewegende reclameboodschappen zichtbaar worden, van een bedrijf dat de reclameborden ook levert aan andere betaaldvoetbalclubs. Naar aanleiding van een klacht wordt de zaak nu onderzocht.

Naar achteren
,,We hopen het voor zaterdagavond te hebben opgelost”, zegt een woordvoerder van Vitesse. ,,De hoogte is waarschijnlijk het probleem niet. De borden moeten wat meer naar achteren worden geplaatst. Dan moet het euvel verholpen zijn.”

Voor de Supportersvereniging Vitesse is klachten over de boarding nieuw, zegt voorzitter Paul Koster. Mindervaliden, die aan de oostkant van GelreDome direct achter de reclameborden zitten, hebben zich niet geroerd. ,,Wel is in het verleden de boarding een keer verlaagd”, weet Koster. ,,Die was toen zo hoog dat de ‘Rollerside’ er niet overheen kon kijken.”

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: