20 november 2018 In de media

Nieuwe tegenvaller voor Vitesse: Clarke-Salter twee weken uit de roulatie

Vitesse wordt ook in de interlandweek geplaagd door blessures. Jake Clarke-Salter heeft bij Jong Engeland een enkelkwetsuur opgelopen.
De Brit mist zeker twee wedstrijden van de Arnhemse club.

Clarke-Salter (21) viel vorige week donderdag al na vier minuten uit in de oefeninterland van Jong Engeland tegen Jong Italië (3-3). De huurling van Chelsea werd vol op zijn enkel geraakt.

Waslijst aan blessures

De kwetsuur van Clarke-Salter past in een lange rij fysieke malheur van Vitesse in dit seizoen. De Arnhemse eredivisieclub overlegt intussen een waslijst aan blessures.

Coach Leonid Sloetski heeft daardoor nog nauwelijks in een vaste formatie kunnen spelen. Voor het duel met Willem II van zondag moet de Rus zijn centrum van de verdediging weer aanpassen. Nu moet hij een vervanger aanwijzen voor Clarke-Salter, die juist nog alle twaalf wedstrijden de volle negentig minuten heeft gevoetbald. De Engelsman liet tot dusver een sterke indruk achter bij Vitesse.

In Arnhem zijn door blessureleed Arnold Kruiswijk (rug), Tim Matavz (kuitbeenbreuk) en Charly Musonda (knie) langdurig afwezig. Maikel van der Werff herstelt voorlopig nog van een knieoperatie.

Sloetski heeft na lange tijd wel weer de beschikking over verdediger Rasmus Thelander, die sinds twee weken terug is van een enkelbreuk. De Deen start zondag tegen Willem II (aftrap in Tilburg om 14.30 uur) samen met Danilho Doekhi centraal achterin bij Vitesse.

De voorbije maanden kampten in Arnhem Hilary Gong (kniek), Martin Ødegaard (breuk in hand), Roy Beerens (enkel), Bryan Linssen (enkel), Mukhtar Ali (enkel), Alexander Büttner (lies) en Thulani Serero (enkel) ook al met blessures. Sloetski verwacht zondag over het zevental te kunnen beschikken.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: