19 december 2012 In de media

Nieuwe defensieve Vitesse-kracht: ‘Dit is ook voor mij bijzonder’

In de Eredivisie was hij goed voor vier wedstrijden, waarvan één duel in de basis. Negentig minuten speelde hij nimmer.
Maar Dan Mori begon vanavond (woensdag) in de basis bij Vitesse tegen ADO’20, maakte het duel vol en zal zaterdag opnieuw starten tegen sc Heerenveen. "Hiervoor ben ik naar Nederland gekomen."

Ook de 24-jarige centrale verdediger stond na afloop echter te kijken van de 10-1 zege op de Zondag Topklasser. "Nee, zo’n hoge zege heb ik nog nooit meegemaakt. Zelfs niet in oefenwedstrijden", vertelde de Israëlische international tegenover ELF Voetbal. "In de beker van Israël speelden we wel eens tegen clubs uit de Vierde of Vijfde Divisie. Maar dan werd het 4-0, 5-0 of 6-0. Nee, dit is ook voor mij heel bijzonder."

Mori bevestigt de woorden van trainer Fred Rutten dat hij een moeizaam eerste kwartier afwerkte. "Ja, dat klopt. Ik moest even wennen. Maar daarna ging het goed. Zaterdag wil ik direct zo starten." Zijn oefenmeester liet al doorschemeren dat Mori dan de geschorste Jan-Arie van der Heijden centraal achterin vervangt. "Ja, dat is mooi. Ik focus me nu al volledig op die wedstrijd. Maar dat deed ik ook voor vanavond."

"We hebben video’s bekeken en ik wist tegen wie ik zou spelen. Vinola toch?", waarmee hij Joey Carolina bedoelt. "Hij werd na een uur gewisseld. Ik heb het niet slecht tegen hem gerdaan. Ik wil nu graag op deze manier doorgaan. Het ging okay. Dit geeft me en ook het team zelfvertrouwen. Ik denk dat we na de teleurstellende prestatie van afgelopen zaterdag nu met een goed gevoel naar Heerenveen kunnen afreizen."

Tegen sc Heerenveen ontmoet hij ook een vriend. "Ik kan het goed vinden met Daniel de Ridder. Ik heb regelmatig contact met hem. Leuk om zaterdag tegen hem te spelen." Zondag reist hij af naar Isräel. Het is er nu 16 graden. "En het regent", valt Mori snel in. "Maar met de temperaturen van hier voelt het daar aan als een sauna. Maar Kerst en dergelijke is daar toch anders dan hier. Geen boom of zo. Maar wel een leuke dag." Er is nu ook niemand over. "Een van mijn beste vriendinnen is vorige week teruggegaan. Nu ben ik alleen." Net nu hij twee keer op rij in de basis zal staan. "Misschien maar goed ook. Ze brengen me misschien anders bad luck", besluit hij lachend.

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: