28 april 2011 In de media

Nieuwe opzet voor beloftecompetitie

De competitie voor belofteteams krijgt in het seizoen 2011/2012 een volledig nieuwe opzet.
De eerste divisie vervalt en er komt één eredivisie met liefst twintig teams.
De eredivisie voor beloften bestond dit seizoen uit veertien teams. Degradant Helmond Sport stopt ermee. Omdat de reserves van FC Dordrecht volgend seizoen samengaan met die van ADO Den Haag, zou de eerste divisie komend seizoen nog maar uit zes teams bestaan. Dat is voor de KNVB te weinig
om nog een volwaardige competitie op te zetten.

Daarom is besloten in het nieuwe seizoen alleen nog te werken met één eredivisie voor beloften. Die bestaat dan uit twintig teams. In de reguliere competitie spelen alle ploegen eenmaal tegen elkaar. Vervolgens spelen de nummers een tot en met tien nog een keer tegen elkaar om uit te maken welke ploeg zich kampioen van Nederland mag noemen bij de belofteteams. Ook de nummers elf tot en met twintig spelen na de reguliere competitie nog negen wedstrijden.

In het seizoen 2011/2012 wordt ook de leeftijdsgrens aangescherpt. Elke club mag slechts drie spelers opstellen – inclusief de doelman – die ouder zijn dan 23 jaar.

Volgens directeur voetbalzaken Leen Looyen van De Graafschap, die deel uitmaakt van een werkgroep van de KNVB, moet in de toekomst de mogelijkheid bestaan dat belofteteams kunnen promoveren naar de eerste divisie.

De Limburger

Hoofdsponsor: