3 maart 2012 In de media

Nieuwe rol voor Wilfried Bony bij Vitesse

Wilfried Bony lijkt een iets andere rol te krijgen bij Vites­se. Op de training gisteren speelde hij in het partijspel als scha­duwspits achter Mike Havenaar.

De kans is groot dat de publiekslie­veling morgen tegen De Graaf­schap ‘op 10’ start, al wilde trainer John van den Brom dat niet beves­tigen. „Je zou kunnen concluderen dat de spelers met de oranje hesjes in de basis staan, en dat wij met Bony en Havenaar in de spits gaan spelen, maar ik ga daar verder niet op in.”

Bony begon uitstekend aan het sei­zoen, scoorde in korte tijd negen doelpunten, maar kende daarna een mindere periode. Zijn laatste competitietreffer dateert alweer van 4 december vorig jaar, in het thuisduel met RKC Waalwijk (4-0).

De international van Ivoorkust miste begin dit jaar vanwege deel­name aan de Afrika Cup een hand­vol wedstrijden. Vorige week vrij­dag was Bony er weer bij in Waal­wijk, waar Vitesse op een bescha­mende manier verloor van RKC (1-0). De Afrikaan kwam te weinig in het spel voor.

Bony kan zich wel vinden in zijn nieuwe rol. Op de afsluitende trai­ning was hij druk in weer met aan­valspartner Havenaar, die goed luisterde naar zijn aanwijzigingen.

Twee dagen na de nederlaag tegen RKC vertrok Vitesse voor een vijf­daagse oefentrip naar Marokko. Voor Van den Brom kwam de reis op een goed moment. „We heb­ben ons daar in alle rust kunnen voorbereiden op de kleine derby van Gelderland”, waarmee Van den Brom doelde op het treffen met De Graafschap.

De trainer sprak in Afrika indivi­dueel met zijn spelers. „ De zon heeft ons goed gedaan. De spelers zijn weer fris en wij geloven in een goed resultaat”, aldus Van den Brom, die vooral voor Vitesse speelde, maar zijn actieve carrière afsloot bij De Graafschap. „Ik vind De Graafschap een sympathieke club. Wel vind ik het jammer dat trainer Andries Ulderink ( hij werd onlangs vanwege tegenvallende re­sultaten ontslagen door De Graaf­schap, red.) niet meer tijd heeft ge­kregen. Dat is een trainer die ik hoog heb zitten.”

De training van Vitesse op Papen­dal trok gisteren pakweg honderd­vijftig toeschouwers. Ondanks het mooie weer werd er flink gemop­perd. Want vijf van de laatste zes competitiewedstrijden verliezen, dat pikken de fans in Arnhem niet. Vooral Jan-Arie van der Heij­den moest het ontgelden. De mees­ten zien liever Davy Pröpper terug­keren in de basis. Pröpper is hersteld van een knie­blessure en kan, zo zegt hij zelf, weer spelen. „Ik heb nog steeds wat irritatie, maar ze zeggen dat ik daar doorheen moet. Ik train weer vol mee en wacht op mijn kans.” Over het Vitesse van de afgelopen weken is Pröpper snel uitgespro­ken: „Dat kan en moet beter.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: