10 juni 2010 In de media

Nieuwe site voor supporter Vitesse

Vitesse gaat voor de supporters een nieuw domein inrichten op internet, onder de naam MijnVitesse. Het komt in plaats van het Hertogdom, dat zowel volgens Vitesse-fans als de club zelf is mislukt.

Supporters kunnen, als ze zijn ingelogd in het fandomein, uiteindelijk opstellingen maken, wedstrijden voorspellen, spelers cijfers toekennen en met elkaar in discussie gaan. Verder zullen exclusieve video’s te zien zijn en krijgen leden voordeelaanbiedingen.

MijnVitesse, dat deel gaat uitmaken van www.vitesse.nl, zal in fases gelanceerd worden. Het is de bedoeling dat het domein rond de eerste training van de Vitesse-selectie op 27 juni in de lucht is.

In de loop van het seizoen zal de site steeds verder uitgebreid worden. Aan het einde van het voetbaljaar moet 70 tot 80 procent van alle ideeën die er nu leven, gereali­seerd zijn. Daarna zal het domein verder moeten groeien.

Houders van een seizoenkaart krijgen gratis toegang tot MijnVitesse. Bovendien krijgen zij drie keer per jaar het nieuwe, gelijknamige magazine thuis gestuurd. Wie geen jaarkaart heeft, betaalt per jaar 25 tot 30 euro. Met de speciale aanbiedingen is dat bedrag terug te verdienen.

Vitesse wil een frisse start maken met MijnVitesse. Vandaar ook een nieuwe naam. „ Uit onderzoek onder supporters bleek dat de naam Hertogdom als negatief werd ervaren”, zegt Paul Meima van Vitesse. De club is zelf ook niet heel gelukkig met de manier waarop Het Hertogdom indertijd is gelanceerd. „Het was veel te vroeg”, aldus Meima. „ De techniek was nog niet klaar en er was veel te weinig inhoud, terwijl mensen daar al wel voor moesten betalen.”

Supporters ervoeren het Hertog­dom vooral als een commerciële uiting, bleek uit het onderzoek. Daar heeft de club van geleerd. Meima: „ Dat was juist niet het doel. We willen meer betrokken­heid bij de club. MijnVitesse moet echt van de supporters worden.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: