18 januari 2010 In de media

Nieuwjaarreceptie SV

Vrijdag jl. luide de Supportersvereniging Vitesse (SV) het nieuwe jaar in met ruim honderd supporters een deel van de selectie van Vitesse en genodigden.

Theo Bos vertelde even in zijn maag te hebben gezeten met de SV receptie en de door de KNVB vastgestelde nieuwe speeldatum voor de Gelderse derby. Je wil een optimale voorbereiding, maar de supporters hebben ook recht op onze aanwezigheid. Hij had een Salomonsoordeel geveld door de spelers en stafleden die in en rond Arnhem wonen naar de SV nieuwjaarsreceptie te laten gaan. Hij roemde zijn team met betrekking tot de wedstrijden in Turkije. "Wij hebben een goed trainingskamp gehad en ons tegen sterke tegenstanders staande gehouden. Besiktas en Kayserispor hebben een veelvoud van onze begroting."
Theo Bos hoopte de lijn van Turkije voort te kunnen zetten. "Een negende plek over het jaar 2009, is een prima prestatie. Nu zorgen dat wij daar ook staan aan het einde van dit seizoen."

Maasbert Schouten stelde zich als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Vitesse voor. "Ik ben van sponsor, fan geworden en wil helpen nieuwe sponsoren binnen te halen. Daarnaast ga ik de commerciële afdeling ondersteunen met advies." Hij was duidelijk in zijn visie over supporters. "Belangrijk voor de club en dus moeten wij goed naar hen luisteren. Zeker als ze kritisch zijn." Hij riep iedereen die een goed idee, kritische noot of wat geld had, op zich bij hem te melden of hem te mailen. "En die ga ik allemaal persoonlijk beantwoorden," was zijn helder statement.

SV voorzitter Ralph Gerritsen sprak de hoop uit dat de wisselvalligheid van de prestaties op en buiten het veld tot het verleden zouden gaan horen. Hij bedankte de supporters en vrijwilligers voor hun steun en inzet en gaf aan dat 2010 een actief SV jaar zou worden. "Het ziet er naar uit dat het supportershome nog enkele jaren op de huidige plek zal voortbestaan en dat wij daar binnenkort definitief over kunnen berichten. Wij zullen actief, open kritisch, maar met respect blijven samenwerken met Vitesse." De FanDag, prijsstelling seizoenskaarten, bezoekersaantallen in GelreDome, Airbornewedstrijd en overleg over de eerste training en oefenwedstrijd in aanloop naar 2010-11, staan binnenkort op de agenda.

Supportersvereniging Vitesse. Foto’s: Edelf

Hoofdsponsor: