2 augustus 2010 In de media

Nieuwsbrief SV Rollerside

Nieuws van de SV Rollerside op Oost. Een uitnodiging om als roller ook een uitwedstrijd te bezoeken en eindelijk honorering van de lang gekoesterde wens: elke roller een begeleider naast zich.

Bezoek als roller ook een uitwedstrijd

Zoals u van ons gewend bent doen wij onze uiterste best om het voor de Vitesse-rollers mogelijk te maken de uitwedstrijden te bezoeken. Wij zijn hierin echter afhankelijk van de medewerking van de club waar we op bezoek gaan. Ook voor ons is het altijd weer afwachten hoeveel kaarten de tegenpartij beschikbaar stelt voor onze rollers en of er plaats is voor onze rollers. Er is dus geen garantie dat u de uitwedstrijden die u opgeeft ook kunt bezoeken. Zoals altijd zullen wij ervoor zorgen dat de kaarten zo eerlijk mogelijk worden verdeeld.

Het is de supportersvereniging gelukt om ook voor de komende drie(!) seizoenen in EmCart dé sponsor te vinden voor de huur van rolstoelbusjes. Dit betekent dat, in principe, voor alle uitwedstrijden één of twee rolstoelbusje(s) beschikbaar zijn om de rollers en hun begeleiders te vervoeren. De busjes worden gereden door de stewards die de rollers en hun begeleiders ook verder begeleiden tijdens de wedstrijden. Dankzij EmCart hebben alle rollers de mogelijkheid om uitwedstrijden te bezoeken.

Nu het vervoer van de rollers naar de uitwedstrijden onder het georganiseerde vervoer valt, lukt het ons veelal om korting op de toegangskaarten te krijgen, zoals dat ook georganiseerd is bij de overige supporters die met de bussen reizen. Dit houdt in dat de rollers, in principe, alleen georganiseerd een uitwedstrijd kunnen bezoeken. Rollers die met de supportersvereniging naar een uitwedstrijd gaan betalen gezamenlijk een gereduceerde prijs voor het vervoer, die veelal per persoon lager uitvalt dan de reguliere busreis.

Hier vindt u een invulstrook waarop u kunt aangeven welke uitwedstrijden u in de eerste helft van dit seizoen graag zou willen bezoeken. De invulstrook kunt u opsturen of mailen naar onderstaand adres.

LED-boarding

De rollers kunnen voortaan direct achter de boarding plaats nemen. Voor hun begeleiding geldt hetzelfde. Zij nemen niet meer plaats op de uitbreiding van de Oost-tribune, maar op een stoel naast de roller. In verband met het zicht van uw mederoller en begeleiders is het niet gewenst dat u tijdens de wedstrijd uw rolstoel of scootmobiel in een hogere positie zet (indien mogelijk). Houdt u daar dus rekening mee!

Gezien de beschikbare capaciteit aan de lange zijde van de Oost-tribune kunnen komend seizoen maximaal 75 rollers en 75 begeleiders plaats nemen. Deze capaciteit is ruim voldoende om aan de vraag te kunnen beantwoorden. Daarnaast stelt Vitesse natuurlijk ook nog vijf plaatsen beschikbaar voor de uitsupporters. Zij worden voor de Noord-tribune geplaatst.

Helaas komt door het nemen van deze maatregelen de zogenoemde jokerregeling voor rollers te vervallen. Dit betekent ook dat niemand meer plaats kan nemen op de uitbreiding van de Oost-tribune buiten het mindervalidevak (117, deel 118 aan zuidzijde). Wij betreuren dit uiteraard, maar hebben de keuze gemaakt om het zicht, de veiligheid en de condities voor onze rollers zo maximaal mogelijk te houden. Het naast de rollers plaatsnemen van de begeleider was een jarenlang gekoesterde wens van de rollers en dus ook van de Supportersvereniging Vitesse.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met de supportersvereniging.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: