2 juli 2019 In de media

Nijkamp biedt clubloze Van der Werff kans op MLS-avontuur

Maikel van der Werff vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten. FC Cincinnati, de club van directeur Gerard Nijkamp, heeft de dertigjarige centrale verdediger gecontracteerd, laat men weten via de officiële kanalen.
Van der Werff speelde de afgelopen vier seizoenen voor Vitesse, dat echter besloot om niet verder te gaan met de stopper uit Hoorn.

Nu heeft de oud-speler van FC Volendam en PEC Zwolle dus onderdak gevonden in Cincinnati. "Wij zijn verheugd dat we een speler met de kwaliteiten van Maikel aan onze selectie toe kunnen voegen", vertelt Nijkamp – die de verdediger nog kent van zijn tijd bij PEC – aan de clubsite. "Hij brengt veel ervaring en leidinggevende kwaliteiten met zich mee."

De Noord-Hollander kwam eind juni sfeer proeven tijdens de thuiswedstrijd tegen LA Galaxy (0-2) en was direct verkocht. "De sfeer in het stadion was geweldig. Ik kijk ernaar uit om onderdeel van dit team te zijn."

Van der Werff stroomt midden in het Major League Soccer-seizoen in. FC Cincinnati verloor onlangs met 7-1 van Minnesota United en staat na achttien wedstrijden onderaan in de Eastern Conference.

Upate:
Van der Werff is een contract met FC Cincinnati in de Major League Soccer overeengekomen. Hij tekent voor tweeënhalf jaar in de Verenigde Staten.

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: