25 januari 2014 In de media

Nijmeegse trainer wil geen rode kaarten in derby

Voor NEC staat zondag de altijd beladen derby met Vitesse op het programma. Vorig seizoen (4-1 verlies) pakten de Nijmegenaren in het Gelredome drie rode kaarten.
Trainer Anton Janssen wil dat soort praktijken dit jaar niet zien, zo benadrukte hij op de persconferentie van vrijdag met klem.

Waarschijnlijk houdt Janssen vast aan de elf spelers die woensdag wonnen van NEC in de kwartfinale van de KNVB-beker. Alireza Jahanbakhsh, Seydina Diarra (beiden hamstring), Marcel Stutter (revalideert van kuitbeenbreuk), Dennis Gentenaar (handblessure) en Victor Pálsson (knie) zijn vanwege blessures niet inzetbaar.

Alles kan gebeuren
Janssen is op zijn hoede voor Vitesse. "Ze zijn vooral kwalitatief heel sterk met veel goede spelers. In de winterstop hebben ze zich ook nog eens versterkt, dus ze doen niet voor niets volop mee om de titel. Dat verschil met onze ploeg is duidelijk, maar het blijft een derby. Het is een speciale wedstrijd, waarin altijd van alles kan gebeuren. We gaan uit van eigen kracht en dan zien we daar binnen voldoende mogelijkheden om er iets van te maken. Dan moeten we na afloop op basis van het spel maar kijken wat een goed resultaat is."

Vermoedelijke opstelling
Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz, Conboy; Stefanik, Koolwijk; Hemlein, Rieks, Jantscher; Higdon.
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: