7 mei 2012 In de media

Nijmegen zet tandje bij voor risicoduel tussen NEC-Vitesse

De gemeente Nijmegen, de politie en voetbalclub NEC treffen extra veiligheidsmaatregelen voorafgaand aan de derby tussen NEC en Vitesse donderdag in het Goffertstadion.

Zondag besliste de KNVB op verzoek van de club uit Nijmegen al het duel te vervroegen van 21.00 uur naar 19.00 uur.

Voor duels tussen de rivalen uit Nijmegen en Arnhem geldt standaard het hoogste risicoprofiel, maar voor aankomende wedstrijd worden nog meer veiligheidsmaatregelen genomen. Zo wordt meer politiemankracht ingezet en worden zes extra camera’s geplaatst rondom het stadion. Ook komen er onder meer extra stevige hekken.

"Hoewel we altijd goed voorbereid zijn voor het duel tegen Vitesse, zetten we nu een tandje bij. Onze insteek is nog altijd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en te zorgen dat 99,9 procent van de bezoekers ongestoord van de wedstrijd kan genieten", laat een woordvoerder van de gemeente maandag weten.

De wedstrijd op donderdag maakt deel uit van de play-offs die bepalen welke clubs Europees voetbal mogen spelen. NEC plaatste zich zondag voor de play-offs door met een overwinning op Heracles op de achtste plaats te eindigen.

In oktober vorig jaar liep het duel NEC – Vitesse volledig uit de hand toen de thuisclub met 1-0 verloor. Daarbij keerden NEC-aanhangers zich na de wedstrijd tegen de politie. Tijdens de confrontatie werd gegooid met stenen en takken. Vijf politieagenten raakten gewond, evenals een aantal paarden van de mobiele eenheid. Ook raakten vijf supportersbussen van Vitesse zwaar beschadigd.

N*megennieuws

Hoofdsponsor: