30 augustus 2012 In de media

Nikola Aksentijevic ‘kan het nog steeds niet geloven’

Nikola Aksentijevic is de nieuwe rechtsback van Vitesse. De Arnhemmers maken nog geen melding van de komst van de Serviër, maar zelf bevestigt hij tegen Novosti al te hebben getekend bij zijn nieuwe club.
De jeugdinternational komt over van Partizan Belgrado en kost de club van trainer Fred Rutten circa twee miljoen euro.

In de Servische media wordt echter ook beweerd dat niet Vitesse, maar Chelsea de rechterverdediger zal contracteren. De Londenaren zouden hem dan direct weer verhuren aan Vitesse, net als met momenteel Tomas Kalas en Patrick van Aanholt gebeurt. De negentienjarige Aksentijevic heeft in ieder geval zin in zijn nieuwe avontuur. “Dit is een fenomenale club. Het zal lastig worden om Partizan te verlaten, maar ik ben professioneel”, zegt hij.

De carrière van Aksentijevic, die ook in de belangstelling zou staan van Sevilla en CSKA Moskou, gaat als een speer. Vorig seizoen speelde hij nog op huurbasis voor het bescheiden Teleoptik en na 25 duels voor Partizan maakt hij nu al de overstap naar een Europees relatief hoog aangeschreven competitie. “Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik hoop dat God me ook in Nederland zal bijstaan, net als Miralem Sulejmani twee jaar geleden, en mij sterker maakt. Overigens heb ik altijd gehoopt om mijn carrière in Italië te vervolgen. Op een dag komt die droom ook wel uit.”

Voetbalzone

Hoofdsponsor: