1 februari 2023 In de media

Nikolai Baden Frederiksen stapt over naar Ferencváros

Nikolai Baden Frederiksen maakt per direct de overstap naar Ferencváros. De 22-jarige aanvaller wordt voor één jaar (tot 15 januari 2024) verhuurd aan de Hongaarse club, met een optie tot koop.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Hoewel Nikolai zijn waarde voor Vitesse zeker heeft bewezen, komt hij dit seizoen weinig aan spelen toe. Deze overstap en de bijbehorende afspraken vormen voor alle partijen een goede oplossing. We hopen dat Nikolai bij Ferencváros de volgende stappen in zijn ontwikkeling kan zetten. We wensen hem veel succes in Hongarije en blijven hem nauwlettend volgen.”

Frederiksen streek in de zomer van 2021 neer in Arnhem. De oud-speler van Næsby BK, FC Nordsjælland, Juventus, Fortuna Sittard en WSG Tirol kwam in anderhalf seizoen tot 58 officiële duels voor Vitesse, waarvoor hij dertien keer scoorde. Zijn goals in de Gelderse derby, de play-offwedstrijd tegen FC Utrecht en het spektakelstuk bij RSC Anderlecht waren hoogtepunten in deze periode.

Ferencváros deelt al jaren de lakens uit in de Hongaarse competitie. De club uit Boedapest, die ook steevast in de voorrondes van de Champions League uitkomt, stevent overtuigend af op het vijfde landskampioenschap op rij.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: