17 januari 2010 In de media

Nilsson en debutant Pröpper over de derby

Na afloop van de verloren wedstrijd stond Lasse Nilsson er verslagen bij. De Zweedse aanvaller zette Vitesse vroeg in de wedstrijd vanaf elf meter op voorsprong, maar zag de Arnhemmers daarna het heft uit handen geven.

"We zijn deze wedstrijd goed begonnen. We komen snel op voorsprong, maar na de 1-0 wordt het minder en laten we NEC bepalen. Onze opdracht was vanmiddag gewoon goed beginnen. Dat we zo stormend zouden beginnen was niet de bedoeling. Dat we snel op 1-0 komen was mooi", aldus Nilsson.

Vitesse kwam na de 1-1 van NEC niet echt meer aan voetballen toe. "We moeten meer bewegen en spelers moeten in de bal komen. Daar zijn we zo sterk in. Maar nu gingen we mee in het spel van NEC. Er werden veel hoge ballen gespeeld en dat is niet ons spel. Het is erg jammer dat we hier vanmiddag hebben verloren. Het was vandaag niet nodig geweest. NEC heeft geen grote kansen gehad. De doelpunten die ze maken geven wij makkelijk weg", zei Nilsson direct na afloop van de wedstrijd.

NEC – Vitesse kende een debutant aan Vitesse zijde. In de 83e minuut kwam Davy Pröpper in het veld voor Kevin van Diermen. "Toen ik het veld in ging dacht ik wel even: ‘als ik hem toch eens zou maken?’. Dat lukte niet. Of ik dicht tegen de selectie aanzit? Ja, maar ik denk dat alle 24 spelers kans hebben om te spelen. Ik ben een middenvelder. Waar precies maakt niet zoveel uit, Mijn voorkeur gaat wel uit naar een iets meer aanvallende positie".

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: