8 januari 2011 In de media

Nilsson niet naar Turkije

Vitesse vertrekt morgen zonder aanvaller Lasse Nilsson naar Turkije. Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, wil niet vertellen waarom de Zweed het trainingskamp mist, maar het lijkt erop dat hij in de winterstop vertrekt.

Minimaal 21 spelers op trainingskamp 

- Vitesse- speler Lasse Nilsson niet aanwezig op trainings­kamp in Belek. 
- Nieuwkomers Michihiro Yasu­da en Marti Riverola zijn er wel bij. 
- Proefspelers trainen met de beloften, niet met selectie.

Nilsson staat in de belangstelling van het Zweedse IF Elfsborg.

Michihiro Yasuda en Marti Rivero­la, gisteren gepresenteerd door Vit­esse, zijn er wel bij. Yasuda, een linksback, komt over van Gamba Osaka en is voor een half jaar vast­gelegd, Riverola is gehuurd van FC Barcelona. De middenvelder (19) speelde daar in de A-jeugd en tweemaal in Barcelona B. Hij maakte wel deel uit van de selectie van Barcelona tijdens de Asia Tour in het Koreaanse Seoul.

Vitesse vliegt zondagochtend via Düsseldorf naar Antalya en werkt nog diezelfde dag de eerste trai­ning af in Belek. De trainingen hebben plaats op de velden van het Sueno Golf hotel, waar Vitesse te gast is. Er gaan mi­nimaal 21 selectiespelers mee. De twee doelmannen zijn Eloy Room en Matej Delac. Sebastiaan van der Sman voegt zich bij de beloften, die ook in Belek op trainingskamp zijn. Vitesse speelt tegen Kayseris­por (woensdag) en Karabuspor (za­terdag), de beloften treffen onder meer BV Veendam (zondag).

Selectie trainingskamp van 9 tot en met 16 januari in Belek:

Doel: Eloy Room en Matej Delac.

Verdediging: Frank van der Struijk, Gi­no Felixdaal, Michihiro Yasuda, Guram Kashia, Luca Caldirola, Alexander Büttner en Slobodan Rajkovic.

Middenveld: Marti Riverola, Ismaïl Ais­sati, Rogier Molhoek, Dalibor Stevano­vic, Nemanja Matic, Marco van Ginkel en Davy Pröpper.

Aanval: Giorgi Chanturia, Genaro Snij­ders, Wiljan Pluim, Julian Jenner en Mar­cus Pedersen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: