18 december 2010 In de media

Lasse Nilsson wil contract niet zomaar kwijt

Lasse Nilsson zit vanavond opnieuw niet in de selectie van Vitesse. De Zweed mag van trainer Albert Ferrer ver­trekken, maar Nilsson is niet uit op een breuk.

Albert Ferrer wilde ook gisteren nog niet de na­men bekend maken van de voetballers die van hem tijdens de komende transferperiode weg mogen bij Vit­esse. Maar de Spaanse hoofdtrai­ner gaf voor het eerst wel een dui­delijke indicatie: „ Jullie zien ook telkens de lijst met achttien na­men voor een wedstrijd”, zei Fer­rer tijdens het wekelijkse persuur­tje. „Dan weet je dus wie ik nodig heb.”
En beter gezegd: het maakt ook duidelijk wie de trainer niet nodig denkt te hebben. Spelers als Nacer Barazite, Civard Sprockel en Jeroen Drost hebben hun conclu­sie al getrokken. Zij worden niet of nauwelijks ingezet door Ferrer en gaan ervan uit dat ze na de winter elders zullen voetballen.

Dat geldt niet voor Nilsson, hoe­wel ook hij de wedstrijden van Vit­esse tegenwoordig het vaakst van­af de tribune bekijkt. Of hij ver­wacht ook na de winterstop te voetballen bij Vitesse? Nilsson: „Dat is een moeilijke vraag. Ik verwacht niets. Ik sta nog anderhalf jaar onder contract bij Vitesse. Dat is voor mij de enige ze­kerheid.”

Nilsson behoort tot de grootverdie­ners bij Vitesse en is uiteraard niet van plan zijn lucratieve verbinte­nis zomaar van de hand te doen.
„Ik ga niet weg om weg te gaan”, zegt de Zweed, die in de winter van 2009 naar Vitesse kwam en sindsdien 56 competitiewedstrij­den ( 13 treffers) afwerkte voor de Arnhemse hoofdmacht. „ Als de club zegt dat het me niet wil hou­den, dan moet het met een oplos­sing komen. Het ligt niet op mijn tafel.”

Vanuit Frankrijk, waar hij al speel­de bij Saint-Etienne, is er belang­stelling voor Nilsson. „Ik heb dat ook gehoord, maar verder valt er bijna niets over te zeggen”, geeft de blondgelokte speler aan. „Frank­rijk is niet de eerste optie voor mij en mijn gezin. We blijven liever in Nederland.” „Ik ben gehaald door Vitesse om 4-4-2 te spelen”, aldus Nilsson. „ Dat is eigenlijk nooit gebeurd. En dat zal onder deze trainer ook niet gebeuren, maar ik speel daar waar de trainer me neerzet. Ik train ge­woon door en zie wel of ik een kans krijg. Het is niet zo dat ik na een paar weken al ga roepen dat ik wegmoet.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: