12 juni 2016 In de media

Nog geen akkoord Vitesse en ADO

Algemeen directeur Manders van ADO heeft bevestigd in onderhandeling te zijn met Vitesse over de overgang van hoofdtrainer Henk Fräser.
Manders verwacht vandaag geen akkoord, omdat hij maandag pas de gesprekken over de afwikkeling van het doorlopende contract van Fräser met collega-directeur Joost de Wit zal hervatten.

,,We hebben nog geen akkoord en dat gaat vandaag ook niet gebeuren", aldus Manders. ,,Het spreekt voor zich dat ADO een vergoeding wil voor Henk. Vitesse zadelt ons namelijk wel met een probleem op. Wij willen hem helemaal niet kwijt. Bovendien hebben in de aanloop naar het nieuwe seizoen weinig tijd om een nieuwe trainer aan te stellen."

Fräser was bij Vitesse samen met Alfred Schreuder kandidaat om Rob Maas op te volgen als hoofdtrainer. De assistent-coach van Hoffenheim haakte af, waardoor Fräser twee weken voor de start van de voorbereiding de enige overgebleven kandidaat lijkt bij de Arnhemse club. ,,Of we daarom de jackpot vragen? Nee hoor, wij moeten wel realistisch blijven. Na het weekend praten we verder en dan zullen we zien hoe het afloopt," aldus Manders.

De Wit, algemeen directeur van Vitesse, bevestigt met ADO in gesprek te zijn maar wenst inhoudelijk niet op het verloop van de onderhandelingen in te gaan.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: