5 januari 2011 In de media

Nog geen witte rook voor Theo Bos

Het is nog even afwachten of Theo Bos de nieuwe trainer wordt van Polonia Warschau, de nummer acht van de hoogste Poolse voetbalcompetitie. “Het kan alle kanten op. Beide partijen hebben nieuwe voorstellen gedaan.

Er zitten nogal wat haken en ogen aan. Qua financiën zijn we er wel uit, nu gaat het over de voorwaarden", sprak de oud-trainer en -speler van Vitesse woensdagavond vanuit Warschau na weer een dag van onderhandelen.

,,Als ik ja zeg, is het denk ik voor 95 procent zeker dat ze me aannemen. Maar ik ben niet naïef. In Polen moet je stevig in je schoenen staan, wil je een klus kunnen afmaken. Vandaag word je op handen gedragen, morgen kun je ontslagen zijn. Zo werkt dat hier. Ik wil gewoon kunnen beginnen met een goed fundament. Polonia Warschau heeft in de laatste twee jaar negen keer zijn trainer vervangen. Ik wil niet over een maand alweer de nummer tien zijn."

Bos heeft aangegeven minimaal één eigen assistent vanuit Nederland mee te willen nemen. Ook is hij van plan de huidige Poolse assistent-trainer te vervangen. De onderhandelingen worden donderdag per mail en telefoon voortgezet. Bos vliegt immers in de ochtenduren terug naar Nederland. Als Bos, die in oktober door Vitesse werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten, een dezer dagen tekent bij Polonia, wordt hij in Polen de tweede Nederlandse trainer. Robert Maaskant ging hem voor. De voormalige oefenmeester van NAC is werkzaam bij Wisla Krakow.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: