11 november 2012 In de media

Nonchalant Vitesse vergeet angstig Twente te vloeren

Vitesse en FC Twente hebben zondag in Arnhem de hoge positie op de ranglijst niet kunnen waarmaken. De teleurstellende topper eindigde zonder spektakel in 0-0. Daardoor behielden de Tukkers een voorsprong van 4 punten op de nummer 3 van de Eredivisie.
Beide ploegen bleken met degelijk voetbal op voornamelijk het middenveld goed aan elkaar gewaagd. Zowel Vitesse als FC Twente dwong echter nauwelijks uitgespeelde kansen af. Daardoor was de neutrale toeschouwer de grote verliezer van het vlakke duel, dat zeker geen winnaar verdiende.

De eerste helft in de lang niet volle Gelredome voorspelde al weinig goeds. Beide ploegen speelden veelvuldig en langdurig op balbezit. Dat ging Vitesse, dat ruim 10 jaar geleden voor de laatste keer in Arnhem van FC Twente won, in het eerste half uur het beste af. Het overwicht leverde echter voor de thuisploeg geen uitgespeelde kansen op.

De voorzetten van de vleugelspitsen Renato Ibarra en Gaël Kakuta kwamen niet aan en ook de befaamde steekpassjes van regisseur Theo Janssen (ex-FC Twente) misten de juiste snelheid en richting. Daardoor kwam het ‘fenomeen’ Wilfried Bony voor de rust niet één keer in scoringspositie.

Voor Luc Castaignos gold bij de Tukkers hetzelfde. De ranke aanvalsleider kwam ondanks al zijn loopacties amper aan de bal. Alleen van vleugelspits Jerson Cabral, opnieuw de vervanger van de nog niet herstelde Nacer Chadli, ging enige dreiging uit. De ex-Feyenoorder kreeg van zijn middenvelders, van wie Robbert Schilder volledig op neo-international Marco van Ginkel was ingesteld, echter veel te weinig steun.

Na de pauze kwam er iets meer leven in de wedstrijd. Uit een pass van Bony kreeg de dynamische Van Ginkel in de 55e minuut de eerste grote kans. Doelman Nikolai Michailov kon met een snelle uitloopactie de openingstreffer voorkomen. Na een uur moest de Bulgaarse keeper opnieuw ingrijpen bij een doelpoging van Jonathan Reis.

Na het veelbelovende kwartier viel het duel opnieuw stil. Beide ploegen misten de echte wil om te winnen om veel risico te nemen in de slotfase. Daardoor was 0-0 onvermijdelijk.

 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: