25 augustus 2021 In de media

Noodverordening rond duel Europacupduel Vitesse

In Arnhem geldt vanaf woensdag 17.00 uur een noodverordening, zo meldt de gemeente.

Dat is vanwege “sterke aanwijzingen” dat supporters uit België willen rellen rond het duel donderdag in de Conference League tussen Vitesse en Anderlecht.

Van de UEFA mogen er geen uitsupporters zijn bij dit soort wedstrijden, maar de politie heeft informatie dat Belgische fans met supporters uit Amsterdam voor een “gewelddadig treffen” naar Arnhem willen komen.

De noodverordening is tot donderdagavond 23.59 uur van kracht. De noodverordening biedt de politie de mogelijkheid om bij de invalswegen van de stad te controleren en voertuigen te beletten de stad binnen te gaan. Bij direct dreigend geweld zal de Mobiele Eenheid worden ingezet. De autoriteiten in Arnhem werken nauw samen met politie-eenheden uit Brussel, Amsterdam en Luik.

Vorige week gold in Anderlecht ook zo’n maatregel. Bij die wedstrijd werden tientallen Vitesse-supporters geweerd.

Arnhems locoburgemeester Cathelijne Bouwkamp hoopt dat de maatregelen ‘voorkomen dat onze inwoners, bezoekers en voetbalfans worden blootgesteld aan geweld’. Zij toont zich trots dat Vitesse meedraait in het Europese voetbal. “Arnhemse supporters verdienen allemaal een kans om veilig te genieten van deze wedstrijd. Er staat veel op het spel voor Vitesse en ik hoop op een goed resultaat.”

Bron: NOS -DG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: