29 januari 2017 In de media

Nooit scorende Kruiswijk kan historisch record grijpen

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt VI, met behulp van Opta, in de statistieken.
Vitesse ontvangt zondagmiddag in eigen huis AZ nadat beide clubs midweeks nog bekerverplichtingen hadden.

• Met een balans van zeven zeges, zes remises en zes nederlagen overlegt Vitesse tot nu toe de rapportcijfers van een middenmoter. De Arnhemmers hebben desondanks slechts vijf punten minder dan subtopper AZ.

• AZ heeft een uitmuntende balans in uitwedstrijden tegen Vitesse in de Eredivisie. De Alkmaarders triomfeerden in liefst twaalf van de vorige 22 bezoekjes aan Arnhem. De thuisploeg hield vijf keer de punten in eigen huis en vijf keer bleef een winnaar uit.

• Zowel Vitesse als AZ plaatste zich midweeks voor de halve eindstrijd in het KNVB-bekertoernooi. De Arnhemmers wonnen met 2-0 van Feyenoord, daags nadat de Alkmaarders met 1-0 afrekenden met SC Heerenveen.

• Ricky van Wolfswinkel heeft nog één treffer nodig om het totaal van de Vitesse-clubtopscorer van afgelopen seizoen te evenaren. Destijds kwam Valeri Qazaishvili tot tien doelpunten. Vitesse verhuurt de Georgiër deze jaargang aan Legia Warschau

• Vitesse pakte dit seizoen welgeteld nul punten in Eredivisie-wedstrijden die werden gespeeld na een bekerronde. De Arnhemmers gingen onderuit tegen FC Twente, PSV en Feyenoord.

• Arnold Kruiswijk maakte in 25.098 minuten nog geen enkel doelpunt in de Eredivisie. De Vitesse-verdediger kan tegen AZ John Veldman (25.127 minuten zonder goal) onttronen als speler met de meeste minuten op het hoogste niveau zonder treffer

• AZ is inmiddels al zeven officiële uitwedstrijden op rij ongeslagen. Dat is de beste reeks sinds een serie van negen achtereenvolgende uitduels zonder verliesbeurt in 2011.

• John van den Brom ging als Eredivisie-coach in slechts één van zijn laatste zes duels met Vitesse onderuit. De ex-international heeft zoals bekend een verleden als speler en als trainer bij de Arnhemmers.
 

Vi / Foto’s SV

Hoofdsponsor: