28 mei 2019 In de media

Noorse bondscoach over Odegaard: ‘Martin is beter geworden bij Vitesse’

De Noorse bondscoach Lars Lagerbäck is zeer positief over de ontwikkeling van Martin Odegaard, die hij bij het nationale elftal onder zijn hoede heeft.
Odegaard maakte het afgelopen seizoen indruk bij Vitesse en wordt in verband gebracht met veel clubs, waaronder Ajax.

Lagerbäck (70) laat in het midden voor welke club Odegaard moet kiezen. "Dat kan ik niet voor Martin beantwoorden, maar ik kan wel in het algemeen antwoord geven", zegt de oefenmeester tegen het Noorse Aftenposten.

"Ik vertel de spelers altijd dat ze moeten kijken naar de sociale omgeving. Is het een plek die je bevalt? Pas daarna moet je de club overwegen. Wil de trainer hem hebben? Zijn er kansen op speeltijd? Dat is het algemene advies dat ik geef. Als ze gedetailleerder advies willen, geef ik ze dat op basis van hoe ik ze ken."

 

Odegaard heeft het afgelopen seizoen veel stappen gezet in zijn ontwikkeling, zegt Lagerbäck. "Hij rent veel meer zonder bal en hij wilde hiervoor altijd graag de bal hebben. Maar hij speelde dan kort of gaf de bal weg."

"Nu heeft hij de bal langer in bezit. Het is een veel effectievere voetballer geworden. Hij heeft ook veel goals gemaakt en assists gegeven. Ook dat moet hij doen. Als hij alleen de bal heeft, komt hij niet in de beslissende fase terecht."

"Martin is overduidelijk verbeterd de afgelopen zes maanden. Hij had hiervoor zijn techniek en positiviteit, maar is nu ook bereid te werken. Ook verdedigend doet hij goed zijn werk, maar dat deed hij ook eerder al."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: