26 december 2020

NOS-analyse tops & flops eerste seizoenshelft. Top: ‘Letsch, de man met visie’

De eerste seizoenshelft van het eredivisieseizoen 2020/2021 is na veertien speelrondes eigenlijk nog niet voorbij. Met alleen FC Utrecht-AZ nog te gaan dit jaar is dit wel een moment om de balans op te maken.

Dat doen NOS-commentatoren Arno Vermeulen, Frank Snoeks en Jeroen Elshoff en NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. Wij beperken ons tot de opmerkingen gemaakt over Vitesse. Het hele artikel is via de slotlink te lezen.

Clubs en coaches: ‘De man met visie Letsch’

De analisten roemen FC Twente en Vitesse als de Tops van de eerste seizoenshelft. Snoeks: “In juni had Twente nog maar acht spelers en vier keepers. Iedereen dacht: wat moet dat worden? Mooi voor Ron Jans.”

Elshoff: “Je kan ook niet om Vitesse heen. Al ben ik nog wat terughoudend. Houden ze dit vol? Ze zijn eerder goed begonnen. Ook onder Leonid Sloetski. Nu is het gevoelsmatig wel anders. Thomas Letsch is meer een trainer met een visie, Sloetski meer een teammanager.”

Voor hen is FC Utrecht de Flop. “FC Utrecht is echt een tegenvaller. Ze zouden de top-3 aanvallen en daar komt niets van terecht.”

Grote namen: onder vergrootglas

In de categorie individuele spelers hebben de heren analytici waardering voor hun Tops Giakomakis (VVV Venlo), Danilo (FC Twente) , Götze (PSV) en Bazoer (Vitesse)

Elshoff: “Giakomakis is echt een vondst. Ik keek voor het seizoen hoe vaak hij had gescoord bij zijn vorige clubs. Weinig. En dan maakt hij er meteen drie in zijn eerste wedstrijd. En hij blijft scoren. Snoeks: “Nooit gedacht dat Danilo nu de topscorer van de eredivisie zou zijn. Bij Jong Ajax wekte hij bij mij niet die verwachting.” Snoeks: “Götze is een prachtig cadeautje van PSV aan de eredivisie en aan alle voetballiefhebbers. Een genot. Een aanwinst,

Vermeulen: “Bazoer had natuurlijk Oranje al gehaald, maar ontbolstert nu echt weer bij Vitesse. Er zijn er maar weinig die een bal over 50 meter op de stropdas kunnen leggen. Hij kan dat.”

De Flop is voor de NOS-commentatoren spits Jørgensen (Feyenoord). Elshoff: “De worsteling van Nicolai Jørgensen bij Feyenoord gaat maar door. Hij slaagt er niet in af te rekenen met een mindere periode. Dat is niet zozeer teleurstellend, maar wel pijnlijk.”

Het hele artikel ‘Tops en flops’ van de NOS is hier te lezen.

Bron: NOS / Foto's: SV

Hoofdsponsor: