9 oktober 2010 In de media

Nummer 10: President Zjordania

Merab Zjordania is nu bijna twee maanden eigenaar van Vitesse. Het is momenteel op­vallend rustig bij de Arnhemse club. De Georgische clubpresi­dent neemt zichtbaar de tijd voor zijn missie in Arnhem, want hij gaat zeer geleidelijk en stap voor stap te werk.

Van zijn eerste aankopen zijn Slo­bodan Rajkovic en Nemanja Ma­tic veruit de besten. Zij hebben al­les in zich om de Europese top te halen. Bij Ismaïl Aissati en Nacer Barazite ben ik benieuwd of ze voldoende rendement zullen heb­ben om te slagen in de top. Gu­ram Kashia is geen spectaculaire maar wel een degelijke verdedi­ger. Doelman Matej Delac maakt indruk op de trainingen, maar trainer Theo Bos houdt vast aan Eloy Room. De geblesseerde spits Marcus Pedersen staat straks met­een enorm onder druk, want hij moet voor de doelpunten zorgen. En waarom Vitesse Laryea Kingston heeft aangetrokken, dat is me vooralsnog een raadsel. Het wachten is op nieuwe acties van Zjordania, die al heeft aange­kondigd dat hij in de winterstop opnieuw spelers zal aantrekken.

Ondertussen zet de president zijn club organisatorisch steeds meer naar zijn hand. Hij heeft de func­tie van voorzitter van de Raad van Commissarissen overgeno­men van Maasbert Schouten en is nu zelf ook formeel preses van de club. Zjordania gaf zijn vriend Marcell Ham een plekje in de RvC. Kees Bakker mag blijven zit­ten in het controle-orgaan, maar hij heeft niets te vertellen. De RvC moet uit drie man bestaan en Bakker vindt het prachtig dat hij de wedstrijden van Vitesse in clubkostuum mag volgen vanaf het ereterras. De leden van het stichtingsbestuur Bert Roetert, Geert van Gessel, Jan Snellenburg en Cor Guijt hebben eveneens slechts een papieren functie.

Bij elke succesvolle voetbalclub is één iemand nadrukkelijk de baas. Na Karel Aalbers wordt Vitesse eindelijk weer geleid door een echte clubpresident, Zjordania.

door Gerard Borgman

De Gelderlander

Hoofdsponsor: