6 augustus 2010 In de media

Column Nummer 10: Prognose

De doelstelling van Vites­se voor dit seizoen is klassebehoud zonder het spelen van nacom­petitie, dus plek vijftien of hoger.

Nooit eerder brachten de verant­woordelijke mensen bij de Arn­hemse club zo’n bescheiden doel­stelling naar buiten. Het lijkt me een verstandige keuze. Want wat mag je meer verwachten van de jonge en afgeroomde selectie van trainer Theo Bos? Voor een voorspelling moeten we eigenlijk wachten tot 1 september. Dan sluit de transfermarkt en is het duidelijk met welke selecties de clubs zullen spelen in de eredi­visie. Maar in grote lijnen laten de achttien eredivisieclubs zich ook nu al indelen in vier groepen, zo is mijn verwachting. Landskampioen FC Twente zal met de twee andere topclubs Ajax en PSV opnieuw om de titel strij­den. Daarachter spelen de subtop­pers Feyenoord, AZ, Heerenveen, FC Utrecht en FC Groningen om Europees voetbal. Tot de midden­moters reken ik NAC, Roda JC, Heracles, ADO Den Haag en NEC, terwijl Vitesse met De Graaf­schap, Willem II, VVV en Excel­sior gaat vechten voor klassebe­houd. Daarbij geef ik De Graaf­schap en VVV de beste kansen, vanwege de steun van hun thuis­publiek. Mocht Vitesse zich niet versterken, dan zie ik de ploeg me­de door het zware beginprogram­ma onder de streep eindigen.

Mijn prognose voor 2010/2011: 1. FC Twente 2. Ajax 3. PSV 4. Heerenveen 5. Feyenoord 6. AZ 7. FC Utrecht 8. FC Groningen 9. NAC Breda 10. Roda JC 11. Heracles Almelo 12. ADO Den Haag 13. NEC 14. De Graafschap 15. VVV-Venlo 16. Vitesse 17. Willem II 18. Excelsior

De Gelderlander

Hoofdsponsor: