13 juni 2019 In de media

Nuri Emre Aksit: “Vitesse heeft belangstelling”

In navolging van enkele andere Ajax-jeugdspelers vertrekt ook Nuri Emre Aksit bij Ajax: “Ian Beelen gaat naar Vitesse, misschien ga ik ook.”
Waar de verdediger naartoe verhuist, is nog niet bekend. Ajax Showtime sprak hem alvast over zijn toekomstplannen en zijn tijd bij de club.

‘Ik heb samen met Ajax besloten om uit elkaar te gaan’, verklaart de Turkse jeugdinternational. Wat zijn volgende bestemming wordt, weet hij echter nog niet zo vlak voor het nieuwe seizoen. Vitesse wordt genoemd als een mogelijke optie en dat erkent Aksit ook. ‘Het kan dat ik daar naartoe ga, want ze hebben interesse. Maar er is ook interesse van andere clubs’, vertelt hij.

Die interesse komt niet alleen uit Nederland,  maar ook uit het buitenland. ‘Er is interesse vanuit Turkije, Italië en ook vanuit Spanje.’ Een keuze heeft hij nog niet gemaakt, al heeft hij wel bepaalde voorkeuren. ‘Ik zit nog te kijken, maar ik denk misschien Italië of Nederland. Het is nog niet zeker.’

Aksits dienstverband bij Ajax komt deze zomer na acht seizoenen ten einde. In die tijd heeft hij vele mooie momenten meegemaakt. ‘Het is zo’n lange tijd. Ik heb mijn hele jeugd doorgemaakt daar, echt een fantastische tijd. Ik kijk er met een goed gevoel op terug. We hebben toernooien gepakt, zijn kampioen geworden, maar we hebben ook verloren. We hebben van alles meegemaakt. Het heeft me wel gevormd als persoon.’

In al die jaren in Amsterdam heeft Aksit ook veel vriendschappen opgebouwd met ploeggenoten en andere mensen bij de club, waaronder Ian Beelen. ‘Hem ga ik zeker missen. Hij gaat naar Vitesse, misschien ga ik ook. Abdallah Aberkane en Nordin Musampa ga ik ook zeker missen.’

Red.: De komst van Ajaxied Ian Beelen is inmiddels door hemzelf bevestigd. In een interview met Ajaxshowtime gaat jij ook in op de komst van Nuri Emre Aksit en  Paul Fosu-Mensah: "Ik kijk uit naar mijn periode in Arnhem, waar hij verschillende oude bekenden ga tegenkomen. Nuri Emre Aksit komt ook bij mij in het team. Hij zou naar Besiktas gaan inderdaad, maar dat is niet doorgegaan. En ik kom ook weer bij Paul Fosu-Mensah, die ook een Ajax-verleden heeft, in het team”, aldus Beelen.

Update – (14 juni 2019) – Aksit vertrekt naar Vitesse

Nuri Emre Aksit vervolgt zijn loopbaan bij Vitesse. De jeugdspeler van Ajax genoot interesse van meerdere clubs, maar de keuze viel op Vitesse, zo laat de speler weten aan Ajax Showtime. Zodoende komt hij zijn oud-ploeggenoot Ian Beelen tegen. De middenvelder verlaat Ajax deze zomer eveneens voor een avontuur in Arnhem.

Afbeeldingsresultaat voor nuri emre aksit
AjaxShowtime / Foto’s SV – AFCA

Hoofdsponsor: