2 september 2011 In de media

Oefenduel Volendam – Vitesse 6-6

Vitesse heeft de oefenwedstrijd tegen Volendam gelijk gespeeld. De einduitslag was 6-6. Vitesse speelde in een fantasie opstelling met Knol en Aborah in de gelederen. De twee spelers houden hun conditie op peil bij Vitesse in Arnhem.

De ruststand was 2-4. In het knotsgekke duel werden maar liefst vier penalties gegeven.

Voor Vitesse scoorden Pröpper (2x), Yasuda, Büttner, Vink en Vd Struijk.

Bij Vitesse ontbraken acht spelers vanwege interlandverplichtingen: Bony, Kazaishvili, Chanturia, Van Ginkel, Meerits, Kalas, Annan en Kashia.

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Yasuda (60′ Anderson), Vd Struijk (60′ Drost), Knol, Büttner (60′ Alex), Vink, Pröpper, Vd Heijden, Aborah, Tighadouini, Jenner.

Opmerkelijk is dat diverse media berichten dat Michihiro Yasuda vandaag de winnende treffer (1-0) voor Japan scoorde in het WK-duel Japan – Noord Korea. Yasuda speelde echter rechtsback in het oefenduel tegen Volendam.

Samenvatting Volendam – Vitesse

Bizar oefenduel Vitesse

Vitesse heeft in een merkwaardig oefenduel gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Op het terrein van hoofdklasser Hollandia werd het 6-6.

In de eerste helft domineerde Vitesse. Als snel scoorde van der Struijk en benutte Büttner een penalty. Vlak voor rust schoot ook Pröpper een penalty binnen, nadat hij al een paar grote kansen had gemist. Tussen door deed Rok Roj iets terug voor Volendam.

Na rust regende het doelpunten. Voor Vitesse scoorden Yasuda, Pröpper en Vink, maar doordat de Arnhemmers een 2-6 voorsprong weggaven, werd het uiteindelijk toch 6-6.