20 juli 2012 In de media

Oerwoudgeluiden in Lovech doen Bony niets

Wilfried Bony kreeg het gisteravond in het Europese uit­duel met Lokomotiv Plovdiv (4- 4) aan de stok met de harde kern van de thuisploeg.
De spits van Vitesse vierde zijn doelpunt (1-2) in de ogen van de Bulgaarse fans te uit­bundig. Hij werd bestookt met oer­woudgeluiden en bekogeld met plastic flesjes.

Bony verklaarde na afloop zich geen moment bedreigd te hebben gevoeld. Volgens de Ivoriaan zijn voetbalsupporters nu eenmaal erg emotioneel. „En in dit soort lan­den uiten de mensen zich anders dan in het weten van Europa. Don­kere spelers hebben het hier zwaar te verduren. Mij persoonlijk doet het helemaal niets.”

Achter een van beide doelen zat de harde kern van Lokomotiv. En­kelen met een hakenkruis op het voorhoofd, had ook Bony gezien. „Ik heb vaker in de Europa Leagea in Oost-Europa gespeeld. Daar moet je rekening houden met dit soort zaken.”

Volgens Bony moet Vitesse de klus donderdag tijdens de return in GelreDome kunnen afmaken. „Maar we zijn er nog niet. 4-4 is een bizarre uitslag.” Of versterkin­gen noodzaak zijn? „Dat moet je niet aan mij vragen. Ik ga daar niet over.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: