20 augustus 2016 In de media

Of Ajax bij Vitesse zal aankloppen voor Room? ‘Een dikke nee’

Nu Jasper Cillessen op het punt staat zijn droomtransfer naar FC Barcelona af te ronden, wordt de naam van Eloy Room steeds meer gelinkt aan Ajax. Vitesse-trainer Henk Fraser verwacht niet dat zijn eerste doelman naar Ajax verkast.
,,Een dikke nee", was het korte maar veelzeggende antwoord van de grijzende Fraser op de vraag of Ajax bij Room uitkomt in de zoektocht naar een opvolger voor Cillessen. De Ajax-doelman is op weg naar FC Barcelona en werd voor het thuisduel met Willem II al buiten de selectie gelaten. Ajax-trainer Peter Bosz werkte eerder bij Vitesse samen met Room. Hij verdreef Piet Velthuizen begin 2015 uit de basis en is sindsdien de onomstreden eerste doelman van de Arnhemse club.

Voor de zwaarbevochten zege van Vitesse in Limburg liet coach Fraser tegenover FOX Sports weten een deal te hebben met zijn keeper. ,,Ik heb Room twee dagen geleden omhelsd, dus hij gaat niet weg. Dat hebben we min of meer afgesproken.",,Het blijft voetbal", vervolgde Fraser. ,,Je weet zelf hoe het in elkaar zit. Maar goed, daarmee zeg ik nog steeds niks. Ik heb het gevoel dat hij bij ons blijft. Daar ga ik ook gewoon echt van uit. Naar mijn weten speelt er nu ook niets."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: