25 januari 2012 In de media

Officiële aftrap trainingscomplex Vitesse

Voetbalclub Vitesse heeft vanmiddag de officiële aftrap verricht van de bouw van een hypermodern trainingscomplex op Papendal.

De kosten, ongeveer 8 miljoen euro, worden betaald door eigenaar Merab Jordania. Vitesse liet onder meer een groot raamwerk omhoog takelen als officieel startsein.

Bij de gebeurtenis waren behalve de clubleiding van Vitesse ook twee wethouders van de gemeente Arnhem aanwezig. Verder waren trainer John van den Brom en aanvoerder Guram Kashia aanwezig. Ook betrok de club het jongste lid van de opleiding bij de festiviteiten.

Op het complex laat Vitesse zes velden aanleggen, waarvan drie kunnen worden verwarmd. In een gebouw van vier verdiepingen komen onder meer kantoren, moderne medische ruimten, sauna’s en een groot spelershome voor de eerste en tweede selectie. De huidige trainingsaccommodatie van Vitesse op Papendal voldoet volgens de club niet meer aan de huidige eisen.

Volgens Vitesse behelst de bouw van het nieuwe onderkomen ongeveer een jaar. Alle noodzakelijke wijzigingen in bestemmingsplannen zijn inmiddels door Vitesse afgehandeld.

v.l.n.r. Vd Brom, Elfrink, V Gastel, Kashia, Enzo Cornelisse, Vd Kraan

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: