9 april 2016 In de media

Oliinyk voorkomt thuisnederlaag Vitesse

Denys Oliinyk heeft Vitesse in de slotfase van het duel met ADO Den Haag behoed voor een thuisnederlaag.
De Arnhemmers leken lang op weg naar naar een derde thuisverlies op rij, maar de Oekraïner redde in de extra tijd een punt voor de ploeg van trainer Rob Maas: 2-2.Vitesse zat vol revanche-gevoelens na de nederlaag tegen NEC in de Gelderse derby vorige week, maar de ploeg van Maas begon ook het duel met ADO niet goed. Nota bene Mike Havenaar, die van 2012 tot 2014 onder contract stond in Arnhem, dompelde zijn oude ploeg in rouw. De 1.94 meter lange Japanner kopte bij de tweede paal binnen nadat Sheran Yeini de bal al richting zijn eigen doel had verlengd.

Na de openingstreffer was Vitesse wakker en kreeg de ploeg via Milot Rashica een grote kans op de gelijkmaker. Die kwam er tien minuten voor rust alsnog. Aanvoerder Guram Kashia kopte een vrije trap van Lewis Baker hard in de kruising en zorgde voor de 1-1. Valeri Qazaishvili moest tegen NEC nog op de bank beginnen, maar was vlak voor rust nog dichtbij de tweede Arnhemse treffer.

De Geörgier was ook na de hervatting met een fraaie actie gevaarlijk, maar zijn uiteindelijke inzet miste kracht. Die scherpte ontbrak aan de andere kant bij Maikel van der Werff. De centrale verdediger wilde een hoge bal van Aron Meijers rustig terugkoppen naar doelman Eloy Room, maar die was zijn doel al uit gekomen en zag de bal de hoek in stuiteren.

In de 92ste minuut redde invaller Oliinyk zijn ploeggenoot door vanaf de rand van het strafschopgebied droog binnen te schieten. Keisuke Ota was vervolgens nog dicht bij de winnende goal voor de thuisploeg, maar Martin Hansen redde ternauwernood.

Het is na nederlagen tegen Willem II en Feyenoord de derde keer op rij dat Vitesse in het eigen Gelredome niet wint. Door het gelijkspel houdt de ploeg van Maas als nummer zeven van de Eredivisie wel zicht op de play-offs voor een Europa League-ticket. ADO schiet met een punt weinig op en blijft tiende.