24 september 2019 In de media

Omhelzing tussen Bryan Linssen en veteraan maakt veel emoties los

Vitesse-goudhaantje Bryan Linssen uit Neeritter kon zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-2) rekenen op een hoop waardering toen hij een oorlogsveteraan op de tribune zijn wedstrijdshirt en aanvoerdersband overhandigde.
Het duel stond in het teken van de Slag om Arnhem, 75 jaar geleden.

Een tranentrekker, Bryan. De omhelzing tussen jou en de oude oorlogsheld op de tribune maakte in het hele land veel emoties los. Was de veteraan willekeurig gekozen? Erzaten er immers meer in het stadion…

„De oudste veteraan die bij de wedstrijd is, krijgt een shirt. Het is aan de aanvoerder om dat te overhandigen. Ik liep de tribune op en bedankte hem voor wat hij voor ons heeft gedaan in de oorlog.”

Een mega spandoek, abseilers en een triomfantelijke mars. Commentator Evert ten Napel raakte op FOX Sports niet uitgesproken over de bijzondere sfeer die in het Gelredome hing zaterdagavond. Heb je dat ook zo ervaren?

„Ja en de hele weer die eraan voorafging ook al. Tijdens trainingen vlogen steeds oude vliegtuigen over. Arnhem was heel bezig met de Slag van 75 jaar geleden. Wij zijn als groep ook nog toegesproken door een Airborne-veteraan. Dat maakte indruk. Hij vertelde over hoe hij moest vluchten voor bommen die voor zijn neus vielen. En dat mensen hun huis uit moesten om vervolgens te zien dat Duitsers het inpikten. Dat kunnen wij ons helemaal niet voorstellen.”

De shirts die jullie droegen, gaan – ongewassen, niet onbelangrijk – onder de hamer om toekomstige herdenkingen te financieren. Dat van jou ging gratis weg. Terwijl het toch een aardig bedrag zou opleveren, denk je niet? De geur van euforie was er vast nog in te ruiken na twee belangrijke doelpunten!

„Dat durf ik niet te zeggen of mijn shirt veel geld waard zou zijn. Vorig jaar hebben ze dat trouwens ook gedaan, maar ik heb nooit nagevraagd wat het mijne toen heeft opgebracht.”

Heb je de oude baas na afloop nog gesproken?

„Direct na de wedstrijd kort, maar later – na het douchen – heb ik hem en zijn kompanen nog gezien. Ik kwam er toen achter dat degene die eigenlijk de oudste zou zijn zich had afgemeld. 99 jaar is die man. Volgend jaar wil hij er overigens gewoon weer bij zijn. De herdenking van de Slag om Arnhem is immers een jaarlijks terugkerende gebeurtenis bij Vitesse. Dan is hij honderd.”

Weet je in ieder geval alvast aan wie je het shirt dan mag geven. Mits je nog bij Vitesse speelt uiteraard. Kon de gelukkige van deze editie je gift trouwens waarderen?

„Wat hij uiteindelijk met het shirt gaat doen, weet ik niet. Maar laat op de avond had hij de aanvoerdersband nog altijd om. Dat zegt wel genoeg.”

 

 

This is simply amazing from Bryan Linssen 👏🏻👏🏻👏🏻 @MijnVitesse #Airborne75 #VITFOR pic.twitter.com/4JMShugoxF

— Alex (@RoyallyLad) 21 september 2019

DL / Foto’s SV

Hoofdsponsor: