11 augustus 2012 In de media

Omroep Gelderland houdt vol: Janssen komt naar Vitesse

Donderdag jongstleden bracht Omroep Gelderland als eerste het bericht naar buiten dat Theo Janssen voor twee jaar bij Vitesse gaat tekenen. De speler en Vitesse waren al eerder rond, de clubs zouden een akkoord hebben.
Dezelfde avond verklaarde technisch directeur van Vitesse Ted van Leeuwen voor de camera’s van Eredivisie Live dat er nog geen overeenstemming was. "We zijn nog geïnteresseerd in hem, maar Ajax vraagt nog iets te veel".

Ajax liet vrijdagmorgen in de Telegraaf optekenen dat er nog helemaal geen akkoord was. Sterker nog, ‘Vitesse had nog helemaal geen bod uitgebracht op Janssen’.

Richard van der Made, verslaggever van Omroep Gelderland reageerde vrijdagavond via zijn Twitter account op alle onduidelijkheid: ‘Volgers die denken hoe zit dat nou met Theo Janssen: Hij komt echt naar Vitesse. Maandag of dinsdag. Ajax wil hem namelijk zondag nog bij de selectie.’

Reden van de vertraging zou de afwezigheid van de geblesseerde Christian Eriksen zijn. De Deen is nog niet voldoende wedstrijdfit om zondag voor Ajax te kunnen spelen.

Ajax trainer Frank de Boer verwacht Eriksen bij de volgende wedstrijd tegen NEC, op 19 augustus in Amsterdam, wel in de selectie op te kunnen nemen. Hij speelt woensdag met Denemarken een halve interland. ‘Daarna is hij klaar voor de wedstrijd tegen NEC’, aldus De Boer.

Ajax speelt zondagmiddag om 16.30 uur in de ArenA een niet onbelangrijk openingsduel voor de Amsterdammers van de Nederlandse competitie tegen directe concurrent AZ. Het opwerpen van een tijdelijk rookgordijn rondom de status van de transfer van Theo Janssen van Ajax naar Vitesse zou dan verklaarbaar zijn.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: