16 augustus 2010 In de media

Omstreden Georgiër wil binnen drie jaar kampioen worden met Vitesse.

De Georgiër Merab Jordania wordt de nieuwe eigenaar van Vitesse. Jordania is een oud-speler van Dinamo Tblisi, die daarna voorzitter werd van die club en de Georgische voetbalbond.
In 2005 werd hij gearresteerd op verdenking van het verduisteren van staatseigendommen, waarop hij zijn functie bij de bond neerlegde. Vorig jaar richtte hij het bedrijf Mj-Georgia op, dat zaken doet in spelerstransfers en de handel in tv-rechten van clubs en landenteams in de voormalige Sovjet-Unie. Het is nog onbekend voor hoeveel geld Zjordania de Arnhemse club overneemt.

Jordania neemt alle aandelen van Vitesse over. Hij schroeft de begroting van de Arnhemmers flink omhoog en heeft aangekondigd binnen drie jaar kampioen te willen worden.
Jordania is een goede vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj en UEFA-voozitter Michel Platini. Op korte termijn wil hij de uitgemergelde selectie van Vitesse van een kwaliteitsinjectie voorzien.
Jordania gaat in Arnhem wonen en zal zich volledig richten op Vitesse. "De club is nu mijn leven. Mijn bedrijf in Moskou heeft mij niet nodig."

De Georgiër zegt voor Vitesse gekozen te hebben, omdat hij een groot fan van het Nederlandse voetbal is. "De club heeft oog voor het opleiden van jonge voetballers en ik geloof dat je sportief succes kunt creëren door het ontwikkelen van jeugdig talent. Daarnaast is Vitesse één van de oudste profclubs van het land met een rijke historie en biedt Vitesse’s thuishaven GelreDome plaats aan ruim 25.000 supporters."

In de organisatie van Vitesse verandert er verder niets. "Ik ben de nieuwe eigenaar, niet de trainer of de algemeen directeur. Met de dagelijkse werkzaamheden bemoei ik me niet. Ik voorzie het management team van de club van geld en advies, zodat we betere resultaten kunnen behalen. Mijn netwerk is aanzienlijk en ik heb zeer goede relaties met grote, internationale clubs. Vitesse zal hier op korte termijn al de vruchten van plukken."

Elfvoetbal

Hoofdsponsor: