21 oktober 2019 In de media

Onderscheidend Arnhems scorend vermogen en effectiviteit

Vitesse staat na 10 speelronden op de derde plek in de Eredivisie. Op slechts drie punten van koploper Ajax en puntgelijk met de andere Nederlandse grootmacht, PSV.
Vitesse mag dan niet altijd oogstrelend voetbal spelen, Vitesse-trainer Leonid Slutskiy weet wel het maximale rendement uit zijn selectie te halen. De scouting en de technische staf is er bovendien in geslaagd om een team samen te stellen dat veel scorend vermogen heeft.
 
Doelman Remko Pasveer wijst in De Gelderlander op de veelzijdigheid van Vitesse. "Nouha Dicko, Matus Bero, Riechedly Bazoer, Bryan Linssen en Tim Matavz – ze staan allemaal garant voor doelpunten", zegt de doelman van de Arnhemse club "Met Armando Obispo en Danilho Doekhi hebben we kopkracht extra. En als Max Clark zelfs al begint te scoren, is het een gekkenhuis. Ons scorend vermogen is echt een kwaliteit."
 
Vitesse creëert veel kansen en gaat daar ook nog eens heel effectief mee om. Tegen Venlo stond de ploeg 20 minuten onder druk, maar benutte alle kansen op doelpunten. Aanvoerder Linssen brak de Venlose ban en scoorde de eerste twee goals.
 
"Zonder bal zijn we zogezegd op ons best", aldus Linssen. "We hebben van die eigenschap onze kwaliteit gemaakt. We zijn erg goed in de omschakeling. We krijgen uiteindelijk heel veel kansen en straffen fouten keihard af. We kunnen dus slecht voetballen en scoren dan toch."

Komend weekend staan Ajax – Feyenoord en AZ – PSV op het speelprogramma. Vitesse speelt thuis tegen ADO Den Haag. Het is niet ondenkbaar dat de directe concurrentie opnieuw averij gaat oplopen. Waarbij het gat met Feyenoord al opgelopen is naar negen punten.
 
In de regio Arnhem wordt in deze periode extra vaak op Teletekstpagina 819 geklikt. Alles wat geel en zwart een warm hart toedraagt is realistisch, maar hoopt dat dit voetbalfeest nog minimaal tot de winterstop duurt.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: