10 december 2010 In de media

Onderzoek afgerond naar supportersgeweld

De politie heeft een onderzoek afgerond naar supportersgeweld na afloop van de wedstrijd sc Heerenveen – Vitesse op zaterdag 11 september. Tijdens het onderzoek werden acht supporters van sc Heerenveen als verdachte gehoord. Tegen drie van hen werd uiteindelijk proces-verbaal opgemaakt.

Aangevallen zonder aanleiding

Na afloop van de wedstrijd sc Heerenveen – Vitesse werden in de trappenhal achter de Noordtribune drie supporters van Vitesse zonder enige aanleiding aangevallen. Dit alles gebeurde door een groepje supporters van de thuisclub. De drie Arnhemmers raakten gewond en moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Onderzoek

De drie slachtoffers deden aangifte en de politie stelde dan ook een onderzoek in. Zo spraken rechercheurs met getuigen en werd videomateriaal bekeken. Uiteindelijk konden acht supporters van sc Heerenveen als verdachte worden aangemerkt. Alle acht werden in het begin van deze week aangehouden en gehoord. Van vijf supporters kon niet worden vastgesteld dat ze daadwerkelijk betrokken waren geweest bij de openlijke geweldpleging. Bij drie anderen kon dat wel. Tegen deze drie minderjarige verdachten werd dan ook proces-verbaal opgemaakt. Het trio krijgt vermoedelijk van de KNVB nog een stadionverbod.

Flitsnieuws

Hoofdsponsor: