28 juni 2010 In de media

Onderzoek naar afsluiting Batavierenweg

De gemeente Arnhem laat onderzoeken of het nog langer nodig is de Batavierenweg in Arnhem-Zuid ter hoogte van GelreDome voor verkeer af te sluiten als Vitesse een thuiswedstrijd speelt.

Om logistieke redenen en vanwege de veiligheid is ooit besloten het verkeer bij voetbalwedstrijden stil te leggen. Zo kunnen supporters (van Vitesse én van de bezoekende club) na een duel snel worden afgevoerd.

Voor andere evenementen in het stadion was ooit dezelfde regeling afgesproken, maar een aantal jaren geleden is al besloten het verkeer op de Batavierenweg voor concerten niet langer stil te leggen. Het hindert de doorstroming op de ring rond het centrum te veel.
Afgezien van het feit dat er een studie zal worden gedaan, wil de gemeente Arnhem niets over de zaak zeggen. Hetzelfde geldt voor de politie en Vitesse. Zij willen eerst de resultaten van het onderzoek afwachten voor ze commentaar geven.

Volgens GelreDome-directeur Jasper van Amstel hoeft het geen probleem te zijn om de uitstroom van bezoekers bij Vitesse op dezelfde manier te regelen als bij concerten. Namelijk door tijdelijk handmatig de verkeerslichten te regelen.
"Als het met 34.000 bezoekers aan GelreDome kan zonder de Batavierenweg af te sluiten, moet het ook bij Vitesse kunnen", zegt hij. Van Amstel benadrukt wel dat supporters na een duel snel weg moeten kunnen. "Daarvoor zal maatwerk nodig zijn."

Het bezoekersaantal bij wedstrijden van Vitesse vertoont sinds het seizoen 2006/2007 een dalende lijn. Vorig jaar, met 11.500 jaarkaarten, zaten gemiddeld zo’n 17.000 mensen op de tribune. In het seizoen 2006/07 waren dat er 20.000.

Voor volgend seizoen zijn tot nu toe circa 6.500 jaarkaarten verkocht. De eerste wedstrijd is op 8 augustus, thuis tegen Den Haag.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: